Min Købmand Toksværd 
v/ Hans Henrik Mortensen
Holmegaard Søledsvej 5
4684 Holmegaard
71 77 61 15
0412254@minkobmand.dk

Følg Min Købmand i Toksværd på Facebook: https://www.facebook.com/ToksvaerdSpar/
Og læs om smileyordningen her: https://www.findsmiley.dk/86908

Vigtig for lokalsamfundet
I nutidens debat om udviklingen i de mindre bysamfund, bliver der ofte nævnt nogle helt centrale områder, som skal være til stede for at bevare og udvikle det lokale fællesskab. Her nævnes vigtige ting som infrastrukturen, folkeskolen og børneinstitutionerne og sportshallen. Og så bliver det understreget gang på gang, at de lokale indkøbsmuligheder er helt afgørende for at bevare sammenhængskraften i det lokale. Det er blandt andet i forbindelse med indkøb og andre ærinder hos den lokale købmand, at folk mødes, hilser, udveksler informationer og laver aftaler. Sådan er det i dag – og sådan har det været i alle byer til hver en tid.

Du kommer til Min Købmand og Hans Henrik Mortensens butik enten ved at køre ned ad Søledsvej fra Landevejen (som går forbi vejen til Holmegaardskolen) eller ved at følge Toksværd Bygade fra nord eller fra syd. Når vi kigger ind for at hilse på købmand Hans Henrik, som har den lokale købmandsbutik på Holmegaard Søledsvej 5, er hans fortælling den samme. Han taler ofte med sine kunder om alt det vigtige, som binder Toksværd som bysamfund og fællesskab sammen.

Købmanden har jo altid været her
Hans Henrik overtog for mange år tilbage butikken efter sin far, og for mange mennesker i Toksværd og omegn tager man ned til ’Hans Henrik’, når man handler lokalt. Der er sket en stor udvikling af butikken gennem årene, for både indretningen af den og varesortimentet har naturligvis udviklet sig i takt med kundernes krav. Min Købmand i Toksværd er en moderne virksomhed med mange ansatte, som alle møder kunderne med et smil og den imødekommenhed, som Hans Henrik altid har haft som et af sine varemærker.

Det sidste skud på stammen i udviklingen af den gode service i den moderne købmandsbutik, som Hans Henrik har tilført butikken er, som det står på butikkens biler ”Vareudbringning – private kunder, institutioner, virksomheder”. Som nævnt er infrastrukturen et vigtigt element i bevarelsen af de lokale samfund. Busdriften har ændret sig gennem tiden, og det er ikke lige let for alle at komme ned til butikken for at handle de nødvendige dagligvarer. For at afhjælpe den udfordring, det kan være at komme ned til Søledsvej tilbyder Min Købmand og Hans Henrik udbringning af varer i lokalområdet. Det er en service, som mange benytter sig af, og som Hans Henrik har haft et ønske om at videreudvikle.

Glæd dig til til let at kunne bestille varer digitalt
Om ganske kort tid er udviklingen af et helt nyt bestillingssystem derfor klar. Det betyder, at det vil være utroligt nemt hjemmefra at bestille de varer fra butikken, som du som kunde enten ønsker at få leveret eller selv vil komme forbi og afhente. Denne helt nye mulighed er Hans Henrik sikker på vil gøre hverdagen lettere for mange af hans kunder. For nogle er det ganske enkelt svært af komme ned til butikken af forskellige årsager, og for andre vil det betyde en stor lettelse ikke at skulle tænke over at få klaret indkøbene i en travl hverdag. Alt det, som står på den daglige indkøbsseddel, kan kunden taste ind i forvejen hjemmefra. Så er varerne pakkede og klar til afhentning i butikken, når hjemturen alligevel går den vej forbi. Erfaringen fra den kæde, Min Købmand, som Hans Henriks købmandsbutik er tilknyttet, viser, at netop i mindre bysamfund som Toksværd, som har et pænt stort opland, vil den nyskabelse lette hverdagen for mange.

Udviklingen kommer ikke til at stå stille
Når vi taler med mange af de borgere, som bor i Toksværd og i oplandet, og som er vokset op i lokalsamfundet, hører vi mange inspirerende fortællinger om den betydning, som Hans Henrik har haft gennem årene. Han har altid været dybt engageret i samfundet. Om det var i arbejdet for og med borgerne blandt andet i hallen og i anlægget, i alt det sociale eller at få større eller mindre arrangementer og fester til at lykkes år efter år, så var Hans Henrik med.

Og på samme måde lover han, at så længe han står for Min Købmand på Søledsvej, så er der ikke nogen, som skal mangle hans støtte. Toksværd og omegn, deres beboere og hele fællesskabet her er noget, Hans Henrik brænder for, og som han siger: ”Selvom tiderne skifter og udviklingen naturligvis ikke står stille, så skal vi stadigvæk sørge for at holde sammen!”

Kunderne siger
Jeg fik hjælp til videre sendelse af min pakke, der var sendt forkert. Super hjælpsomt personale, der brugte rigtig lang tid på at udrede min fejl. Kan varmt anbefales. Tusinde tak for jeres hjælp – Jenny

Søde behjælpelige mennesker. Dygtigt personale. Fantastisk udvalg – Lisbeth

Elsker at komme derude, altid smilende og glad personale – Liam

Det er altid en god oplevelse at handle hos den lokale købmand. Og man bliver mødt af smil fra personalet – Kenneth

Dejlig kundebetjening – altid venlige og hjælpsomme – Kjeld

sølvpartner