Sammen med sine venner i Ulla Abdullas Cocobongoband er Næssi klar til at indtage græsplænerne rundt omkring i Næstved Kommune. Ikke mindre end tolv udendørs koncerter bliver det til, når Næssi med band i de nærmeste dage henrykker mere end 900 børnehavebørn ved koncerter i både Næstved by, Fensmark og Glumsø.

Det er Børnekulturhuset, der traditionen tro står for at arrangere dette års børnehavekoncerter. Men alt er alligevel ikke helt som det plejer.

– Vi har valgt at gå nye veje for at kunne invitere børnene til koncert med Næssi. I stedet for at afholde indendørs børnehavekoncerter, rykker vi i år koncerterne ud i det fri og tættere på der, hvor børnene er, fortæller børnekulturkonsulent i Næstved Kommune, Katrine Gjesing.

Årsagen er naturligvis Covid-19, som umuliggør at 500 børn fra forskellige institutioner mødes til dansefest i Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. I stedet kan børnene glæde sig til at komme til koncert i et mindre set-up, hvor der kun deltager max. 80 børn.

Tættere på Næssi – tættere på musikken
Det nye format giver børnene mulighed for at komme helt tæt på både Næssi og ikke mindst helt tæt på musikken.

– Vi har overvejet mange måder at afholde børnehavekoncerterne på i år – også digitale løsninger har været i spil. Men vi har valgt at søge tilbage til kernen i projektet, nemlig at børnene skal opleve professionel live-musik helt tæt på, fortæller Ulla Britt Simonsen fra Ulla Abdullas Cocobongoband.

Der er dermed lagt op til nogle festlige og hyggelige børnehavekoncerter, hvor børnene igen kan danse og synge med på alle de kendte Næssi sange. Der er ingen tvivl om, at gensynsglæden bliver stor, når Næssi bliver genforenet med sit publikum, som har måtte vente tålmodigt siden januar, hvor Næssi optrådte ved den traditionsrige nytårskoncert.

Næssi og Ulla Abdullas Cocobongoband spiller tolv børnehavekoncerter fordelt på fire dage fra den 21. september til og med den 24. september. Koncerterne afvikles udendørs ved Glumsø Biograf, Skt. Jørgens Kirke, Grønnegades Kaserne Kulturcenter og Fensmark Bibliotek. Koncerterne afvikles naturligvis efter de gældende retningslinjer vedr. coronavirus.

Alle koncerter kræver tilmelding.

Pressefoto