Mandag den 31. oktober fra kl. 17.30 til ca. kl. 19.00 kan du komme med på en uhyggelig vandring i Herlufsholmskoven og langs Susåen, hvor vi går i sangfolkets fodspor.

Nu om dage, i vores hypermoderne samfund, er vi tilbøjelige til at finde en naturlig forklaring på alt. Lyden af et knirkende gulv er blot lyden af et gammelt hus, der sætter sig. De lysende kugler, der svæver og flakser over sumpe og moser, opstår ved naturlige processer. Træernes skygger gemmer ikke andet end visne blade og måske en ræv. Vores nøgterne øjne finder ingen overnaturlige væsner. Men skyldes det, at de ikke findes? Eller er vi bare ikke gode nok til at kigge ordentligt efter?

Gruopvækkende historier om sagn og mytiske væsner

Det skal vi finde ud af på denne aften, som også er Allehelgensaften. Det bliver med andre ord en aften, hvor vi bevæger os ud i naturen, ind i mørket og (måske) ned i underverdenen. Undervejs på turen kan du høre gruopvækkende historier om gamle sagn og mytiske væsner.

Vi mødes kl. 17.30 ved parkeringspladsen på nordsiden af Rådmandshaven ved udkanten af Herlufsholmskoven. Herfra går vi gennem Herlufsholmskoven og langs Susåen. Turen slutter, hvor den startede. Og den kommer til at vare ca. 1½ time.

Ikke for sarte sjæle

Husk passende tøj og fodtøj (og en lykkeamulet, hvis du har brug for det). Skumringsvandringen er ikke for små børn, dårligt gående og sarte sjæle!

I oktober, november og december fokuserer Næstved Bibliotek og Borgerservice på ”monstre” – såvel fysiske som psykiske. Den uhyggelige vandring er en del af dette.

Deltagelse er gratis, men der er tilmelding på www.naesbib.dk. Der er et begrænset antal pladser.

Fakta: Allehelgensaften og All Hallows Eve fejres hvert år den 31. oktober. ”Denne aften, hvor jorden forener sig med de dødes rige, rives sløret væk mellem det levende og døde.” citat fra Dannie Druehylds klassiker ’Heksens håndbog’. Dagen fejres også som Halloween, selvom de to traditioner ikke som sådan har noget med hinanden at gøre. Halloween er oprindeligt de førkristne irske kelteres tradition, hvor de fejrede høstens afslutning og begyndelsen på et nyt år (start den 1. november). Nytårsfesten kaldte de Samhain. Ifølge den keltiske folketro blev alle love om tid og rum ophævet natten til den 1. november, og så kunne ånder og de døde sjæle blande sig med de levende. Da Allehelgen blev gjort til en højtid i kirken i 800-tallet, og kirken forsøgte at overtage den keltiske nytårsfest, blev Samhain til Allehelgensaften – på skotsk All Hallows Eve. Fælles for Samhain, Allehelgensaften, All Hallows Eve og Halloween er, at det er ”de dødes aften”.

Pressefoto