Et forrygende show med flere end 30 hits og ørehængere fra den danske sangskat skød i weekenden Dansk Slager Parades 2019-turné i gang. Fra scenen på Grønnegades Kaserne sendte Bjørn Tidmand sin Lille Sommerfugl til vejrs, og Bjarne Lisby genopfriskede minderne om de gamle bukser. Et af showets højdepunkter var, da Klaus & Servants sammen med solisterne på scenen hyldede Danmarks nationalskjald Kim Larsen med et medley af hans sange.

Holdet bag Dansk Slager Parade 2019. Foto: Paul Korsgaard.

Henover efteråret og vinteren øver nøje udvalgte solister og musikere sig på dét musikshow, som under navnet Dansk Slager Parade stævner ud på landevejene hvert år i januar og februar for at underholde publikum i en række danske byer med hits og ørehængere fra flere årtier. I weekenden blev 2019-turnéen skudt i gang i Næstved, hvor en fyldt sal i Grønnegades Kaserne kunne synge med på en musikalsk buket, der igen i år var bundet af kapelmester Klaus Strand-Holm, som sammen med sine underholdende Servants akkompagnerede solisterne på scenen og selv gav en række af deres egne hits som “Bank tre gange” og “Herstedvester”.

Når først musikken spiller
Klaus & Servants blev i 2018 kåret som Årets Dansktop Live Band, og med et bagkatalog på flere end 400 numre er det erfarne band garanti for et par timers god underholdning.
– Det er ikke sikkert, at man altid kan huske teksterne, men når først musikken spiller, og de begynder at synge på scenen, så kommer det hele jo tilbage, siger Henry på 72 med et stort smil og klapper sig på lårene, da han hører Bjarne Lisby synge sit hit “Åhh, de gamle bukser”.

Og sammen med Henry synger hele salen med, da Bjørn Tidmand lader sin Lille Sommerfugl lette fra scenen. Bjørn Tidmand er en af de solister, der har haft flest dansktophits gennem årene og er trods sine 78 år “still going strong”. Han var også med på turnéen sidste år, mens det er første gang, Bjarne Lisby er med.

Men man skal ikke have oplevet dem i radioen i sin tid for at kunne sine dansktop-sange. Den unge, talentfulde Louise Espersen, der blandt andet har medvirket i en række musicals som Skatteøen og The Sound of Music, gav sine ekstremt tro gengivelser af Lonnie Devantiers Grand Prix-vinder fra 1990 “Hallo Hallo” og Gitte Hænnings glade “Tag med ud og fisk”, så alle i salen glemte tid og sted.

Revystjerner indtog scenen
De 250 publikummer fra Næstved og omegn fik sig et par ekstra smilehuller i kinderne, da to af landets helt store kvindelige revykunstnere indtog scenen. Anne-Karin Broberg fik klapsalverne til at bølge gennem Grønnegades Kaserne, da hun gav sin udgave af Trine Dyrholms “Avenuen” og “En dejlig dag”, som Ivan Pedersen i sin tid skrev teksten til, og som blev Anne Karins gennembrud.

En anden revykunstner, der også kan synge, er Pernille Schrøder, der i øvrigt starter som direktør på Nykøbing Falster-revyen senere på sommeren. Hun gav en helt forrygende udgave af Lone Kellermanns “Se Venedig og Dø”. Sangen er skrevet af Kim Larsen og var egentlig tiltænkt Gasolin. Men Kim Larsen forærede den i 1978 til Lone Kellermann, og dén fortolkede Pernille Schrøder på sin egen, glade stil.

Kim Larsen hyldet med medley
Og netop Kim Larsen blev hyldet med et medley af sine mange fantastiske sange. Sammen med solisterne gav Klaus & Servants den max gas, da de sammen ærede Danmarks nationalskjald med numre som Susan Himmelblå, Fru Sauterne, Haveje, Kvinde Min og Midt om Natten.
– Kim døde i september, og med hans fantastiske danske tekster og melodier kunne vi naturligvis ikke have en turné, hvor vi hylder den danske populær-musik uden at have nogle af hans numre med. Han har præget mange af os gennem tiden, sagde Klaus Strand-Holm efter showet, hvor Karin Strand-Holm var konferencier og bandt de godt 30 numre sammen med små anekdoter om kunstnerne eller melodierne.

Dansk Slager Parade startede i Næstved den 12. januar og slutter i Viborg den 24. februar.