Dyb tavshed fra Kim Serup

Det skabte en vis undren, da arbejdsmarkedschef i Næstved Kommune, Kim Serup, i november 2015 valgte at opsige sin stilling og flytte til Akademikernes A-kasse, hvor han skulle være vicedirektør.

Det skriver Sjællandske den 11. marts 2016.

Han blev ansat 1. august 2013, hvor han kom fra en lignende stilling i Vordingborg og nåede altså at sidde på posten i ca. to og et halvt år.

Han blev ansat kort efter, at kommunaldirektør Tomas Therkildsen, der også kom fra Vordingborg, blev ansat i Næstved Kommune.

Kim Serup var den store idemand til omlægningen af hele arbejdsmarkedsområdet og til det meget tætte samarbejde med Falck Jobservice i det såkaldte Konsulenthus. Et samarbejde, der stod til at begynde for alvor. Det var dog blevet væsentligt forsinket, fordi man ikke kunne finde egnede lokaler, efter at borgmester Carsten Rasmussen foreslog, at Udlændingestyrelsen efter udflytningen fra København kunne overtage jobcentrets lokaler i Jernbanegade. Det var ellers Kim Serups plan, at Konsulenthuset skulle ligge netop der.

Han fik slået Jobcenter og Ydelsescenter sammen og fik flyttet store dele af borgerkontakten til Rådmandshaven fra Jernbanegade.

Kim Serup stoppede 31. december 2015, og kort efter rammede skeletterne ud af skabene. Et meget overraskende underskud eller merforbrug på 57 mio. kroner, og kort efter kom det frem, at kronen på værket – Falck-aftalen – var blevet aflyst.

Unavngivet

Ingen kommentarer

Sjællandske har talt med Kim Serup, men han ønsker ikke at udtale sig om den aktuelle sag. Avisen ville ellers gerne have spurgt den tidligere arbejdsmarkedschef i Næstved, om hvorfor han forlod den synkende skude, og om han selv føler et ansvar for, at det kom til at gå så galt.
57 mio. kroner i underskud, og en forkromet plan, som efter års planlægning, ikke blev til noget.

Ligeledes ville avisen gerne have at vide, hvornår han opdagede, at de massive investeringer ikke gav den ønskede effekt, men det har han ikke ønsket at knytte en kommentar til.

Han mener, at alle er bedst tjent med, at han ikke blander sig – nu hvor han er stoppet.

Formanden for Beskæftigelsesudvalget, Anette Brix (K), vil ikke klandre Kim Serup for at stoppe lige midt i den store omlægning.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) er mere direkte. Han mener, at aftalen med Falck faldt, fordi den var direkte hægtet op på Kim Serups gode relationer til Peter Goll fra Falck.

Peter Goll fandt det da også ganske naturligt, at aftalen blev droppet, nu da nøglepersonerne ikke længere bestred de samme stillinger.

Han fik selv nyt job kort tid før – dog stadig i Falck.

Læs mere på: Sjællandske.