Glaseksperter fra hele Norden kommer til Næstved Museum og afholder konference om brugsglas 10. – 11. marts 2016

”Det er første gang, at vi på Næstved Museum afholder denne type konference. Det er en enestående lejlighed til at få meget mere at vide om de brugsglas, danskerne har brugt i generationer. Vi håber derfor, at mange glasinteresserede vil finde vej til Næstved”, siger Mette Bruun, leder af Næstved Museum.

Næstved har en lang tradition for glasfremstilling. Det var nemlig her, at Danmarks første glasværk Holmegaard Glasværk etableredes i 1825. Glasdesign fra Holmegaard Glasværk er kendt i hele verden og har vist vejen for dansk glas gennem mere end 150 år.
Næstved Museum fik i 2010 doneret Holmegaard Glasværks prøvesamling af Rosendahl Design Group, der havde overtaget Holmegaards bomærke, da glasværket gik konkurs i 2008. Prøvesamlingen består blandt andet af helt almindelige brugsglas som marmeladeglas, øl- og mineralvandsflasker, medicinglas og andre dagligdagsglas, som har været en del af danskernes hverdag. ”De ca. 35.000 glas giver os en enestående viden om dansk glashistorie. Der har ikke været forsket så meget i netop brugsglas. Vi vil derfor med denne konference sætte fokus på produktionsmetoder, design og historisk udvikling indenfor brugsglas ikke bare i Danmark, men i hele Norden. Og samtidig give alle glasinteresserede mulighed for at deltage i nogle spændende og indholdsrige glasdage”, fortsætter Mette Bruun.

Derfor inviterer Næstved Museum til ”Nordic Utility Glass Conference” den 10. og 11. marts 2016 i Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8 i centrum af Næstved.

Som noget helt særlig vil konferencens deltagere få en rundvisning i Holmegaard Glasværks prøvesamling, som normalt ikke er åben for offentligheden.

Det er gratis at deltage i konferencen, som foregår på engelsk, men tilmelding er nødvendig på vb@museerne.dk / tlf. 70701236. Du kan læse mere om konferencen, og se programmet på museets hjemmeside: Næstved Museum

Åbningstider:
Nordic_Utility_Glass_web[1]Tirsdag til lørdag kl. 10 .00- 14.00
Søn- og helligdage kl. 10.00 – 16.00
Mandag lukket

Entre: 40 kr. Børn under 18 år gratis adgang.

 

Om Næstved Museum:

Næstved Kommunes lokalhistoriske museum er beliggende i de to gamle middelalderbygninger Boderne og Helligåndshuset. I Boderne vises udstillinger af kunsthåndværk og i Helligåndshuset fortælles Næstveds historie. Næstved Museum er en del af Museum Sydøstdanmark.