Karnevalskoncert i Herlufsholm Kirke

Kammerorkestret er kendt for sin levende og inspirerende spillestil , ført an af den karismatiske violinist Peter Spissky. Peter er desuden også koncertmester i Concerto Copenhagen.

Publikum bliver inviteret ind i 1600-tallets Londons kirker, teatre og pubber ledsaget af operadivaers passion, af violindueller, ensomme sjæles sorg og ekstatisk dans på de fortryllede britiske øer. Den hollandske mezzosopran Francine Vis er solist ved koncerten og leder publikum på en magisk rejse gennem de musikalske landskaber.

Francine Vis er uddannet i Amsterdam, senere ved Operaakademiet i København. Har desuden optrådt som solist med en lang række symfoniorkestre og ensembler i Europa. Som den alsidige sangerinde hun er, har hun vundet priser både indenfor den moderne vokalmusik og barokmusikken.

For medlemmer af Næstved Early Music Festival, så er der en optakt før koncerten i Herlufsholms smukke festsal. Her kan nyde et glas champagne, hvor man kan se og høre om historiske karnevalsdragter med Dorothy Jones. Dragterne er kopier af såkaldte dominoer, der blev brugt som forklædning ved den danske Christian VIIs berømte maskerader, hvoraf særligt én er gået over i historien , “The King of Denmark’s Masquerade” i 1768, som Christian VII afholdt som afsked efter et længere ophold England. Det foregik i The Haymarket operaen i London, med deltagelse af omkring 3000 gæster fra den engelske overklasse.
Dorothy Jones er ekspert i historie og historiske dragter, som hun selv syr kopier af, og står for Livinghistory Næstved, der fortæller Næstveds historie fra middelalderen til 1900-tallet. Hun medbringer 4 “figuranter” der viser de specielle dragter frem.

Medlemsskab af Næstved Early Music Festival koster indtil 7 . februar kr. 100,- og giver rabat på koncertbilletter.

Billetter kan købes hos BillettoKarneval_koncert[1]

Billetpris kr. 200,-
Medlemmer: kr. 150, en gæst kr. 150,-
Unge under 18 år: kr. 50,-

Optakt kun for medlemmer: Kl. 14.15 i Herlufsholm Festsal