Interesse for biologi har ført til OL

Emilie Bache er vild med biologi og har sammen med 14 andre gymnasieelever kvalificeret sig til finalen i årets biologiolympiade i marts.

Emilie%20Bache%203.w[1]

Smilet er stort hos Emilie Bache fra 3.w på Næstved Gymnasium og HF. Der er ingen tvivl om, at den unge pige både er stolt og overrasket over sin nyerhvervede finaleplads i årets biologiolympiade. Som en del af undervisningen i en biotektime deltog hun og resten af klassen i den indledende runde i årets biologiolympiade en skriftlig prøve på 90 minutter uden hjælpemidler. For Emilie var det bare en del af undervisningen, så overraskelsen var stor, da hun i december fik at vide, at hun var gået videre til semifinalen.

Finaleklar
Forud for semifinalen havde Emilie forberedt sig ved at læse op på enzymkinetik, som var emnet for de teoretiske og praktiske prøver. ”Jeg lånte nogle bøger af min bioteklærer, så jeg kunne forberede mig så godt som muligt” fortæller Emilie, der dog også indrømmer, at hun først rigtigt gik i gang med forberedelserne et par uger før semifinalen. Netop derfor havde hun heller ikke forberedt sig på, at hendes navn blev råbt op som den næstsidste af de 15 finalister. Jeg havde fra start sagt til mig selv, at det var en stor bedrift at nå til semifinalen, så jeg skulle bare sidde og klappe af dem, der gik videre. Da de så skulle råbe den næstsidste finalist op, siger de mit navn. Jeg blev helt chokeret og blev i tvivl, om jeg havde hørt rigtigt, om det nu var mit navn, de råbte op” siger Emilie, der er stolt over sin præstation.

Sammen med et diplom fik hun overrakt en 3 kg tung bog med titlen biologi. En bog der indeholder alt det, hun skal vide og kunne for at ende blandt de 4 vindere, der til sommer skal repræsentere Danmark ved den internationale biologiolympiade i Vietnam. Emilies plan er at forberede sig så godt, hun kan; ”for mig handler det bare om, at jeg gør mit bedste. Hvis ikke jeg ender blandt top 4, kan jeg stadig læne mig tilbage og sige, at jeg nåede dertil, hvor jeg kunne, for jeg har gjort mit bedste. Så kan jeg ikke slå mig selv i hovedet og sige ’jeg skulle have gjort’” siger den smilende pige og fortæller, at der ikke kun venter en tur til Vietnam, hvis hun vinder ”min mor har sagt, at så skal vi ud at spise på en michellin restaurant”. Ender hun ikke i top 4, har Emilie alligevel fået en masse med sig ”det har jo været så motiverende at arbejde med andre med samme interesse. Pludselig var jeg jo ikke den eneste, der syntes, at biologi er vildt spændende” siger Emilie, der regner med at tage et sabbatår, før hun vil på universitetet og læse. Hun har endnu ikke besluttet, om det skal være medicin eller forskning. En ting er dog sikker – biologi bliver en del af fremtiden.

 

Biologiolympiade%20finalister[1]