Lysenes messe på Rønnebæksholm

Tirsdag d. 2. februar 2016 kl. 18.30 – 21.30 fejrer vi kyndelmisse med levende lys, smuk musik og festlig middag på Rønnebæksholm. Kyndelmisse falder hvert år d. 2. februar, og markerer, at vi er halvvejs igennem vinteren og på vej mod lysere tider.

Traditionen tro fejrer vi kyndelmisse på Rønnebæksholm d. 2. februar. Her byder vi på festlig middag og et glas vin, og under middagen vil der være fællessang og Erik Torm vil holde årets kyndelmissetale. Herefter er der stemningsfuld koncert med sanger Pernille Wolder og den klassiske guitarist Jens Thorøe Olsen. Nyd den sjældne foræring at få lov til bare at sidde og nyde smukke, velkendte melodier og sange om vinter, lys og vår, og syng med på nogle af vores skønne, danske vintersang, som er valgt specielt til denne aften.

Efter denne aften vil I helt sikkert have sunget om både sneflokke, der kommer vrimlende og kyndelmissen, der slår sin knude.

Kyndelmisse

Kyndelmisse er en fordanskning af det latinske candalarum misa, der betyder lysenes messe. Det er en katolsk højtid, som i Danmark blev ved med at blive fejret, selvom dagen blev afskaffet som helligdag i 1770.

Kyndelmisse er dagen, der angiver, at vi er halvvejs igennem vinteren, og at foråret dermed er på vej. Kirkeligt er det dagen for Marias renselse, hvor hun tog den kun fyrre dage gamle Jesus med i det jødiske tempel for at vise ham frem.

Fyldt med traditioner og ritualer blev kyndelmisse for 100 år siden fejret som en festdag på højde med juleaften.

Arrangementet er inklusiv middag og et glas vin.c74c75_IMG_0786[1]

Billetter koster 225 kr., medlemspris 185 kr.,og kan snarest købes på sj-billetten eller på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved.