Region Sjælland oplyser følgende på deres hjemmeside

Fra 4. marts 2021, tager alle kvikteststeder i regionen nye kviktest for Covid-19 i brug. I modsætning til de hidtidige anvendte kviktest, skal podepinden på de nye test kun 2-3 cm op i næsen. Svar på testen kommer efter 15 minutter.
​- De nye test kommer på et godt tidspunkt, hvor vi så småt åbner samfundet igen, og hvor vi skal til at vænne os til at blive testet langt oftere end tidligere. De nye podepinde er lette at anvende, og det er ikke ubehageligt, at få tagen en test. Det tror jeg, at regionens borgere sætter stor pris på, siger Anne Øster Hjortshøj, enhedschef i Region Sjælland.

Stor sikkerhed i testsvar

De nye kviktest har samme svarsikkerhed, som de tidligere kviktest. Hvis en borger bliver testet positiv, vil borgeren blive bedt om at få foretaget en PCR-test med halspodning, bl.a. for at undersøge, hvilken Covid-19 variant, borgeren er smittet med.

Hos Falck, der står bag kviktest i Region Sjælland, er den seneste uge blevet brugt på at oplære pode-personalet i korrekt brug af de nye test.

– Vi har afprøvet de nye test i nogle af vores kviktestlokaliteter og alle poderne er nu blevet oplært i at anvende de nye testmetoder. Og fra i dag vil det være dem, der bliver brugt alle steder i regionen, fortæller Jakob Wohlgemuth, Falck regionsdirektør, Sjælland.

Alle over 12 år kan blive kviktestet i en de 20 kviktestcentre i Region Sjælland. En kviktest kræver ikke tidsbestilling.

Adresser og åbningstider kan ses her: https://www.falck.dk/foerstehjaelp/saadan-goer-du/fokus-paa-covid-19/coronatest_privat/#testcentre

Foto: JTL