Næstved Kommune har meddelt indvindingstilladelse til Næstved Golfbane til at indvinde optil 14.000 m3 grundvand pr. år fra boring med DGU nr. 221.1041. Vandet anvendes til vanding af gren og tee- steder på Næstved Golfbane, Karrebækvej 461, 4700 Næstved.

Afgørelsen er truffet efter § 20 og 21 i vandforsyningsloven.

Næstved Kommune har vurderet, at afgørelse om tilladelse af ovenstående indvindingstilladelse ikke er omfattet af VVM-pligt.

Det er muligt at klage over denne afgørelse til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Enhver, der har en væsentlig individuel interesse eller retlig interesse i sagens udfald samt visse foreninger og organisationer kan klage over afgørelsen. Det fremgår af loven, hvem der konkret kan klage. Det er klagenævnet, der vurderer om klager er klageberettiget.

Næstved Kommune har foretaget en VVM screening og vurderet, at en øget indvinding på 10.000 til 14.000 m3 grundvand pr. år, fra boring med DGU nr. 221.1041 ikke vil få en væsentlig indvirkning på miljøet. Indvindingstilladelserne vurderes ikke, at være omfattet af VVM-pligt.

Denne afgørelse kan påklages i henhold til §§ 50-54. Det er alene retlige spørgsmål, der kan påklages. Du klager via Nævnenes Hus til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som oplyst ovenover.

Læs mere her 

Foto: ABW