Askeonsdag, i år d. 17. februar indleder fasten i kirkeåret, og normalt går kirkerne i Næstved til en gåtur fra Sct. Peders Kirke, langs Susåen til Gl. Kirkegård, hvorefter man afslutter vandringen med en andagt i Vor Frue Kirke. I år er vi afskåret fra at gå sammen. I stedet har de lavet en pilgrimsvandring, man kan gå alene eller med en god ven. Med en mobiltelefon i hånden bliver du guidet rundt på ruten.

Pilgrimsvandringen og ruten begynder ved Sct. Peders kirke og åbner, når du når frem til destinationen. De har lagt 5 poster ud på ruten, som du finder med din smartphone. Ruten er ca. 800 m fra start til slut.

Ligesom corona-nedlukningen maner fastetiden også til eftertænksomhed på vores valg og prioriteter i livet og hverdagen. Posterne vil lægge op til denne refleksion på forskellig vis. Hvilke ting er du frivilligt eller ufrivilligt nødt til at faste fra i denne tid? Hvordan lever vi vores liv i øjeblikket, og hvad savner vi?

Giv dem gerne en tilbagemelding på deres facebookside om dine oplevelser. Søg efter NØP – Næstveds Økumeniske Præstegruppe

Fakta:

Sådan gør du: Hent app’en ”Mapop” på din smartphone, android eller iPhone, trykk på pilen og tast rutens nr. 22682. Husk at give app’en tilladelse til at se din location, når app’en er åben. Tænd for lyd og sluk eventuelt for wifi. Så er du i gang.
Rutenummeret bliver også offentliggjort på ”NØP – Næstveds Økumeniske Præstegruppe”’s Facebookside om morgenen, Fastelavnssøndag.

Pilgrimsvandringen er åben for deltagelse fra fastelavns søndag, d. 14. februar kl. 8.00- søndag d. 21. februar kl. 22.00 og gratis.
Arrangeret af Næstved Økumeniske præstegruppe

Foto: ABW