Som optakt til sommerens festival, der i år vil have et særligt fokus på Schuberts lied-cyklus, har de har fået en enestående mulighed for at kunne præsentere Franz Schuberts Winterreise med én af af verdens førende lied-sangere, danske Bo Skovhus. Grundet restriktionerne er de dog nødt til at udsætte koncerten til lørdag d. 10. april kl. 16.00.

De som allerede har købt billet, men er forhindrede i at komme, kan få refunderet hele beløbet.

Komponisten Franz Schubert og digteren Wilhelm Müllers sangcyklus for solosanger og klaver “Winterreise” fra 1827, er ét af den europæiske musiks ypperligste frembringelser.

• “Wunderlicher Alter, Soll ich mit dir gehen?”

Tårer fryser til is, vinden suser og forelskelsen brænder i Schuberts berømte sangcyklus Winterreise fra 1827, som beskriver en forelsket ung mands ensomme nattevandring gennem et øde vinterlandskab. Men efterhånden som man lytter, fornemmer man, at der er meget mere på spil. Det er selve livet og ikke mindst døden, der skildres på sublim vis i både ord og toner.

Winterreise med Bo Skovhus, lørdag d. 10. april 2021 kl. 17.00, i Festsalen på Herlufsholm. Optakt kl. 16.00 med Søren Schauser. Middag kl. 18.30

Der er et begrænset antal pladser som kan reserveres på  Winterreise@hicsum.dk

Billetpriser inklusiv optakt med Søren Schauser samt en let anretning efter koncerten
Ordinær kr. 500,-
Medlem af Hicusum kr 350,-
Medlemmer af andre musikforeninger kr. 450,-

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Herlufsholm Skole & Gods og er venligt støttet af Brand af 1848 Fond, Næstved Kommunes aktivitetsmidler, Mærk Næstved og Beierholm Revision.

“Den danske stjernebaryton Bo Skovhus skabte stærk sammenhængskraft i Schuberts Winterreise i tirsdags i Mogens Dahl Koncertsal.
Man registrerede allerede i løbet af den første håndfuld lieder en knugende og fuldstændig overbevisende sammenhængskraft i hans tolkning. Han var i lighed med sin fremragende akkompagnatør, den østrigske pianist Stefan Vladar, klædt helt i sort og de to kunstnere bevægede sig uden pauser og med støt stigende intensitet gennem det 65 minutter lange mesterværk.
Aftenen blev som ét stort sort sug og atmosfæren var ikke til noget ekstranummer. Umuligt at se bort fra, at den rodløse digter fra Dessau døde som 32-årig, mens Schubert kun blev 31 år.
Folk forlod grebet men også taknemlige over oplevelsen det smukke kulturcenter på Islands Brygge.”
Kristeligt Dagblad november 2013

Bo Boje Skovhus (født 22. maj 1962 i Ikast) er en dansk operasanger (baryton), der i en lang årrække har hørt til blandt de internationale operastjerner.
Han er uddannet ved konservatoriet i Århus og Operaakademiet i København og blev med ét slag kendt efter sin vellykkede debut i titelpartiet i Mozarts Don Giovanni på Volksoper i Wien i 1988. Han har siden 1991 været fast tilknyttet Wiener Staatsoper og har optrådt på alle de kendte operascener i roller som Eisenstein i Flagermusen, Greven i Figaros Bryllup, titelpartiet i Eugen Onegin og Alban Bergs Wozzeck. Han har desuden en stor international karriere som liedsanger og har indspillet en række cd’er med sange af Schubert, Schumann og Wolf. Bo Skovhus akkompagneres til sommerens festival af den anerkendte østrigske pianist Stefan Vladar.

Foto: SDL