Endnu en nedlukning er en stor udfordring for landets mange sportsforeninger. Men her i byen har gymnastiktrænerne fra Lille Næstved taget kampen op for at holde deres konkurrencegymnaster i gang. Igen må der findes nye sikre måder at træne og motivere gymnasterne på med virtuelle træninger, momentvideoer, løbekonkurrencer med præmier og styrketræning hver for sig til erstatning for den indendørs træning i hallen.

Vigtigt at holde formen ved lige

”Det er selvfølgelig langt fra optimalt for vores gymnaster”, siger træner Stine Dunkan Gents og fortsætter, ”men det er vigtigt, at vi holder formen og sammenholdet ved lige gennem hele nedlukningen, så vi må tænke ud af boksen for ikke at miste alt for meget af det høje niveau, vi er kommet op på”.

Lille Næstved gymnasternes juniorpiger fik i november måned besked om, at de er optaget i landets bedste række Ligaen, hvor de skal kæmpe med 23 af landets bedste hold, når Corona situationen igen tillader det. Så der kan ikke holdes pause nu, hvis holdet skal kunne blande sig i toppen af dansk TeamGym.

Hvem løber længst

”I foråret var det lidt nemmere at motivere gymnasterne til at træne udendørs i små grupper”, fortæller Stine Dunkan Gents. Men nu bliver det hurtigt mørkt og koldt, så trænerne har startet en løbekonkurrence blandt alle konkurrencegymnasterne i LNI, hvor dem med flest kilometer i benene ved nedlukningens slutning får en præmie. Og der er allerede hård kamp blandt alle fra de små micropiger til de store juniordrenge. ”Det er fantastisk at se den iver alle udviser selv efter flere ugers nedlukning”, slutter Stine Dunkan Gents, der samtidig har opfordret gymnasternes familier til at støtte op om konkurrencen. Så mange søskende og forældre har nu også snøret vandreskoene – så der kan også komme noget positivt ud af en Corona-nedlukning.

 

Pressefoto. Juniordrengene Jacob Munksgaard og Lucas Dimun Hansen i gang med udendørs styrketræning på HGs multibane.

 

Pressefoto. Træner Stine Dunkan Gents holder gang i konkurrencegymnasterne med virtuel træning flere gange om ugen.

 

Pressefoto. Familien Cordes Blom har snøret vandreskoene og bakker op om datteren Augustas løbeture.

 

Pressefoto. LNI gymnasterne løber i øjeblikket byens gader og skovstier tynde for at holde formen ved lige. Her Frederikke Skov Hansen i fuld sving.