I 1995 åbnede FuturaCentret under ledelse af Jette Leth Buhl i Ringstedgade 20. Centret var et af i alt 7 centre på landsplan, og en del af socialministeriets modelprojekt med det formål at understøtte de sociale foreninger og deres samspil med kommunernes socialområde. Jette Buhl ledede Frivilligcentret indtil juni i år, og i løbet af de 25 år udviklede hun sammen med engagerede medarbejdere og frivillige, foreninger og samarbejdspartnere et levende og udviklingsorienteret frivilligcenter på en god og omsorgsfuld kultur under mottoet ”At være der for andre”.

I dag har Frivilligcenter Næstved til huse centralt i De Sociale Foreningers Hus på Farimagsvej 16 i en tidligere daginstitution. Der er gang i det store hus året rundt, og i 2019 var der udover talrige arrangementer også 1176 lokaleudlån med mere end 7500 deltagere.

Borgmesteren planter et juletræ for fremtiden
”Når man træder ind ad døren på Frivilligcenter Næstved, bliver man bare i godt humør. Man rammes af den her fornemmelse af taknemmelighed over, at vi her i Næstved har et så velfungerende og dedikeret frivilligcenter. I nu 25 år har de støttet op om og koordineret blandt de mange foreninger, som hver dag gør en uvurderlig indsat for mennesker, der har brug for hjælp. Det glæder jeg mig til at være med til at fejre”, fortæller Borgmester Carsten Rasmussen.

I august 2020 satte Pernille Agerbæk sig i stolen som ny leder af Frivilligcenter Næstved. Pernille glæder sig til at udvikle det frivillige sociale arbejde sammen med de sociale foreninger og andre samarbejdspartnere, og hun glæder sig til at fejre jubilæet med en ordentlig fest i sommeren 2021:

”Indtil det igen kan lade sig gøre at holde fest, har vi valgt at invitere Borgmesteren til at komme og plante et træ foran Frivilligcentrets bygning. At plante et træ er en bæredygtig handling. I Frivilligcenter Næstved arbejder vi med et mål om at være med til at skabe et socialt bæredygtigt samfund, og derfor giver det mening at plante et træ, en symbolsk handling som samtidig er Covid-19-sikker”, udtaler Pernille Agerbæk og fortsætter, at pressen er velkommen til at komme og kigge med, når Borgmester Carsten Rasmussen griber skovlen og siger tillykke til Frivilligcenter Næstved tirsdag d. 8.12.20 kl. 14.30 på Farimagsvej 16.

Om Frivilligcenter Næstved
Frivilligcenter Næstved drives i dag som en forening med en engageret frivillig bestyrelse og 82 medlemmer – foreninger og private støttemedlemmer. Foreningerne spænder bredt; fra Broen Næstved, som arbejder for at hjælpe udsatte børn med at få en aktiv fritid til patientforeninger som Diabetesforeningen, fra Ventilen Næstved, som arbejder med ensomme unge til de gåglade ”Vandrevennerne”. Alle foreningerne har det til fælles, at de frivillige brænder for at gøre noget for andre og for at skabe fællesskaber:

”For mig har den frivillige sociale indsats været en del af mit dna, siden jeg var 16-17 år – i arbejdssammenhænge, i Scleroseforeningen, i Frivilligrådet og Frivilligcentret. Frivilligt socialt arbejde er for mig vanedannende og en form for livseliksir også nu som pensionist.” siger formand for Frivilligcenter Næstveds bestyrelse Viggo Thomsen.

Udover kerneydelserne målrettet udvikling af det frivillige sociale arbejde i Næstved kommune, så driver frivilligcentret også De Sociale Foreningers Hus samt Gældsrådgivning Sydsjælland. Sidstnævnte er en uvildig rådgivning for økonomisk udsatte borgere. Læs mere om Frivilligcentrets historie i Årsskrift og jubilæumstillæg.

Pressefoto