Dy Plambeck har skrevet den anmelderroste, smukke og voldsomme roman Til min søster om de to meget forskellige søstre Aya og Andreas forhold.

Vi møder de to søstre, hvor Aya lige har født en datter, Nola, efter at faren har forladt hende – og Andrea forlader sin voldelige kæreste. De tager sammen med Nola til Sverige og i resten af romanen foldes deres fortid og fælles historie sig ud, sideløbende med at Aya i sit arbejde som historiker kommer på sporet af JP Jacobsens ungdomskæreste Anna Michelsen.

I dette foredrag, som er en del af optakten til næste års litteraturfestival: Waiting for Næver Ending Stories, fortæller Dy Plambeck om arbejdet med romanen, der udkom i 2019, og læser uddrag op.

Dy Plambeck er blevet karakteriseret som en af sin generations mest talentfulde og originale forfattere. Hun er desuden kendt for sit store samfundsengagement som debattør og skribent for bl.a. Weekendavisen, Politiken og Information. Hun har modtaget flere priser for sit forfatterskab seneste Politikens Litteraturpris 2019 for Til min søster.

Foredraget foregår tirsdag d. 24. november kl. 18.30. Dy Plambeck går på scenen kl. 19 og som optakt kl. 18.30 vil der være oplæsning af en tidligere elev fra forfatterlinjen på Talentskolen i Næstved. hvem det er annonceres på et senere tidspunkt. Arrangementet slutter klokken 20.30.

Læs mere her

Foto: ABW