Der har været mange besøgende i det lille lystslot med den romantiske have i år. Den store interesse for at opleve lystslottet indefra og høre fortællingerne om Møns famøse 1700-tals jetsetpar, de la Calmette, betød at de fleste ture blev udsolgt. 478% flere gæster i forhold til 2019 deltog i rundvisningerne, som ud over et besøg i lystslottet også bød på en havevandring.

I 2020 blev der også introduceret flere nye tiltag i den romantiske have – en ny uhyggelig familierundvisning fik nakkehårene til at rejse sig, og så kunne den nye slotskiosk lange is og andre lækkerier over disken.

(U)hyggelig efterårsferie

For første gang spredte uhyggen sig i haven i efterårsferien, hvor Liselund afholdte tre rundvisninger for hele familien, der hurtigt blev udsolgt.

Børnene var spændte og måske lidt nervøse mødt op sammen med forældre og bedsteforældre. Både i den romantiske have og i det lille lystslot ventede dem nemlig rystende beretninger om blandt andet en ækel helvedshund, som lusker frem om natten og skræmmer folk med det mest skrækindjagende hyl. Men også om stedets hvide dame, der flere gange, i ferien, blev spottet ved det lille lystslot til stor forbavselse for de mange gæster.

Slotskiosken langede lækkerier over disken

Som noget nyt kunne gæsterne i år slippe for at slæbe termokander og picnickurve med i den romantiske have. En ny slotskiosk åbnede, og der blev flittigt langet kaffe, is, kage og andre lækkerier over disken til havens besøgende.

Lystslottet kan opleves igen på rundvisning fra maj 2021. Liselund have er åben året rundt.

Om Liselund

Liselund lystslot og romantiske have blev bygget i 1792. Adelsparret de la Calmette brugte det som et fristed, hvor de inviterede åndsfæller til at diskutere oplysningstiden frie idéer og de kunstneriske tanker, der prægede romantikken. Liselund blevet fredet i år 2000 og siden 2005 har det været en del af Nationalmuseet. Liselund Have anses som værende Danmarks bedst bevarede romantiske have.

Liselund Lystslot kan opleves indefra på en rundvisning i sommerhalvåret. Haven kan besøges året rundt. Haven anses som værende et af de bedste steder af nyde Møns Dark Sky.

Besøg deres hjemmeside her

Pressefoto