Kunstnerne Efterårsudstilling blev dannet i 1900 som et alternativ til Charlottenborgs Forårsudstilling, der på det tidspunkt kun antog værker fra akademistuderende. Siden 1900 har Efterårsudstilling levet som en demokratisk foranstaltning og en døråbner ind til den professionelle kunstverden, idet alle kan få deres værker professionelt kunstfagligt bedømt uafhængigt af netværk og baggrund.

I år har interessen for at deltage på KE været overvældende. 708 kunstnere har ansøgt med i alt 3141 værker, hvilket er en markant stigning fra sidste år, hvor 546 kunstnere ansøgte. Udstillingens værker udvælges af årets jury, som består af billedkunstnerne Kirsten Astrup (fra kunstnerduoen Astrup & Bordorff), Al Masson, Aslak Vibæk (fra kunstnerduoen AVPD), Yvette Brackman, samt kunsthistoriker og -kritiker Bente Scavenius.

KE har altid været en åben, censureret udstilling drevet af kunstnere, som gennem årene både har givet plads til det nyskabende og til de stemmer, som måske ikke ville have fundet et ståsted på den øvrige kunstscene. Såsom Astrid Holm, Sonja Ferlov Mancoba, Else Alfelt og Pia Arke, kunstnere der har været udstillet på Rønnebæksholm, kunstnere som historisk set har stået i skyggen af deres mandlige kolleger, men som landets kunsthaller og museer i disse år gør en indsats for at skrive ind i den kunsthistorie, hvor de hele tiden har hørt til.

Kunsthal Rønnebæksholm vil i år uddele årets KE-pris: KE-prisen 2020 – Blandt alle antagende kunstnere på KE20, udvælger Rønnebæksholm en eller flere kunstnere, der gennem deres værkbidrag udmærker sig særligt positivt. Den eller de prisvindende kunstnere inviteres til at udstille på Rønnebæksholm, som en del af kunsthallens udstillingsprogram for 2021.

Læs mere her

Foto: ABW
Del på sociale medier