I dette foredrag, som er en del af optakten til næste års litteraturfestival: Waiting for Næver Ending Stories, fortæller Kristian Bang Foss om arbejdet med sin anmelderroste bestseller, romanen Frank vender hjem, der portrætterer to vidt forskellige, danske familier. Familierne bliver skildret over to generationer med fokus på mønsterbryderen Frank.

Kristian Bang Foss debuterede med i 2004 og har blandt andet skrevet romanerne Stormen i 99 og Døden kører Audi, han har vundet flere priser og er oversat til en del sprog.

Foredraget foregår torsdag d. 22. oktober kl. 18.30. Kristian Bang Foss går på scenen kl. 19 og som optakt kl. 18.30, går tidligere elev fra forfatterlinjen på Talentskolen i Næstved, Gustav Valdemar Strange på scenen. Gustav er netop begyndt på Forfatterskolen i København og er medstifter og redaktør på forlaget Tredje september. Arrangementet slutter klokken 20.30.

Om corona og Waiting for Næver Ending Stories

Bibliotekerne var lukket ned i foråret pga. corona, men nu er der heldigvis forfatterforedrag igen – dog med fokus på at overholde coronaretningslinjerne med afstand og håndsprit. Et velbesøgt foredrag med med Iben Mondrup er afholdt, og der vil komme flere under navnet “Waiting for Næver Ending Stories”, som optakt til næste års festival, som er planlagt til at blive afholdt d. 7.-8. maj 2021.

Mere om Frank vender hjem

I Frank vender hjem forenes to slægtshistorier i forholdet mellem Frank, som er fra en familie i den lave socialklasse og Thea, som er fra den høje klasse – både i forhold til økonomisk og kulturel formåen. Omtrent halvvejs igennem fortællingen vil skæbnen, at Thea bliver gravid, og at Frank en lille måneds tid inden terminen tager på en overlevelsestur, som udvikler sig temmeligt uheldigt og får store konsekvenser for parforholdet.
Humoren i Kristian Bang Foss’ roman Frank vender hjem er både morsom og tåkrummende og den beskriver helt fremragende tætte relationer mellem mennesker, og, ikke mindst, de revner og “lig i lasten”, som fx klasseskel, der vanskeliggør dem.

Mere om Gustav Valdemar Strange

Gustav Valdemar Strange var elev på Talentskolens forfatterlinje 2017-19 og er netop begyndt på Forfatterskolen i København. Han er medstifter af og redaktør ved forlaget Tredje september, og i det regi har han været med til at oversætte “Ingenting skete” (2018) af norske Inger Wold Lund og “Barndomstolen” (2020) af svenske Ulf Karl Olov Nilsson. Han har også været redaktør af tidsskriftet Trappe Tusind, da han studerede Litteraturvidenskab. Han arbejder pt. på et manuskript, som isolerer sætninger fra hans dagbogspraksis i hårde og lakoniske digtforløb.

Om Talentskolen – Dansk Center for Kunstnerisk Talentudvikling

Talentskolens forfatterlinje tilbyder ambitiøse skrivende i alderen 16-30 år et toårigt undervisningsforløb i skrivekunst.
Waiting for Næver Ending Stories arrangeres med støtte fra Mærk Næstved.

Tid og sted:
Torsdag d. 22. oktober kl. 18.30-20.30

Pris og tilmelding:
Gratis, men tilmelding på www.naesbib.dk

Pressefoto