Endnu en staycation ferie venter forude, og hvad er bedre end at hygge sig lidt med sin gode grønne ven, Næssi? D. 13. oktober fra kl. 10.00-14.00 inviterer Børnekulturhuset til kulturelle aktiviteter for hele familien med Næssi i hovedrollen.

– Vi følger naturligvis alle retningslinjer vedr. Corona og inviterer til en hyggelige familiedag i trygge rammer, udtaler børnekulturkonsulent Katrine Gjesing og fortsætter: Familiedagen i vinterferien var et stort tilløbsstykke. Når vi denne gang afholder ”Leg med Næssi i efterårsferien” skal alle, både børn og voksne, bestille billet. På den måde er vi sikre på at kunne håndtere publikum korrekt i forhold til de gældende retningslinjer.

Næssi i mini-format

Hele to gange i løbet af familiedagen den 13. oktober kan de mindste opleve teaterforestillingen ”Næssi finder hjem” af Teatret Aspendos. Her møder publikum ikke Næssi i fuld figur men som hånddukke i 1 meters højde. Scenen er sat hos den sure konge i landet Eventyrien, hvor Næssi er vagtdrage. Men Næssi dur ikke til jobbet og flyver væk fra slottet i håb om at finde et nyt sted, hvor han kan slå sig ned. Da han pludselig får øje på en by, der ligner omridset af ham selv, får han lyst til at lande på byens bakketop. Her møder han Ulla Abdulla og en rar borgmester. Mon Næssi har fundet sit nye hjem?

Lækker jazz og sjove Næssi-masker

Der er lagt i kakkelovnen til en familiekoncert ud over det sædvanlige når ”Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband” lægger vejen forbi Musikstalden på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Her kan børnefamilier glæde sig til at komme ind i bandets rytmiske univers fuld af trommehistorier, skæg og ballade. Hvor kommer trommerne fra? Og hvad er det der jazz? Og hvilke musikalske bånd er der mellem Afrikas savanne og New Yorks asfaltjungle? Alle børn får en lille gave fra Næssi med sig hjem efter koncerten.

Sidst men ikke mindst åbner Børnekulturhuset dørene til en kreativ workshop for et begrænset antal deltagere. Her kan børn og voksne lave deres helt egne Næssi-masker under kyndig vejledning af underviserne Mette Westergaard og Jane Sommer. Der skal både klippes, klistres og klipses og efter en lille times tid, er Næssi-masken færdig og klar til mange timers leg.

Billetter til alle tre typer arrangementer finder man på www.naessi.dk/boernefamilier/

Pressefoto