Omplacering af kanon fra P-plads til centergang i Sct. Jørgens Park kunne nær have aktiveret både røgalarmer og brandvæsen.

Da Kåre Dyvekær fra Sommerland Sjælland ankom med kanonen i fredags til Sct. Jørgens Parks butikscenter, stod Christian Dreist fra Svovlstikkerne og Signe Tedaldi fra Centerforeningen klar til at modtage både ham og kanonen og være med til at sætte den op på P-pladsen. Men planen med placeringen måtte hurtigt ændres af forskellige praktiske årsager.

Stor opbakning er godt for Svovlstikkerne og vinderchancerne
Man besluttede derfor at flytte kanonen ind i centergangen tæt på Den Grønne Butik. Men også denne placering gav en del udfordringer. For røgalarmer kan mærkeligt nok ikke lide røg. Selvom man havde prøvefyret kanonen et par gange uden at aktivere røgalarmerne, turde man alligevel ikke tage chancen, som kunne medføre, at alle branddøre smækkede i, og at brandbilerne ville komme susende. Derfor blev det besluttet at koble røg-”maskinen” fra.

Selvom det dermed ikke er lige så spektakulært at fyre kanonen af, håber alle involverede alligevel på, at rigtig mange vil gøre det. For hver gang, man sender en SMS til 1245 med teksten SVOVL, går overskuddet på den overtakserede SMS til Svovlstikkernes julehjælp. Men ikke nok med det. Alle der sender denne SMS er samtidig med i konkurrencen om at vinde gavekort på henholdsvis 1.000 og 500 kr. samt fribilletter til Sommerland Sjælland.

Christian Dreist fra Svovlstikkerne er begejstret for opbakningen:

”Det er et fantastisk og helt anderledes initiativ, hvor både Centerforeningen og Sommerland Sjælland er gået sammen om at støtte op om Svovlstikkerne.
Størstedelen af vores penge kommer jo fra lokale virksomheder, som sponsorater og i denne Covid-19-tid er der ikke ret meget, der er normalt for nogen som helst – Ej heller for Svovlstikkerne.

Vi forventer, at ansøgninger om Julehjælp 2020 vil stige voldsomt, så hver en indsamlet krone har stor værdi for os. Christian Dreist sender en STOR TAK til Centerforeningen, Sct. Jørgens Park og til Kåre Dyvekær fra Sommerland Sjælland, der har gjort denne event mulig.

Signe Tedaldi ( formand for Centerforeningen) overrækker blomster til Christian Dreist (formand for Svovlstikkerne) og Kåre Dyvekær (ejer af Sommerland Sjælland). Pressefoto.