Udstillingen på Rønnebæksholm er kurateret af kunstner Mikkel Carl og handler om nærvær og fravær i tid og i rum. I forbindelse med åbningen opfører Sophie Dupont performancen Marking Breath, i tidsrummet fra solopgang til solnedgang.

Der er fernisering lørdag 3. oktober kl. 7.20 – 18.43.

For kunstneren Mikkel Carl er det markante indfald af dagslys noget af det mest specielle ved Rønnebæksholm. Mikkel Carls grundlæggende ide er derfor helt at undgå brugen af loftlyset, så udstillingens skulpturer, malerier og installationer alene oplyses af det lys, der falder ind ad vinduerne, samt af udvalgte neonværker. Det betyder, at både udstilling og de enkelte værker radikalt ændrer karakter alt afhængig af tidspunktet på dagen, vejret og selvfølgelig årets gang. Det er derfor ganske oplagt at besøge udstillingen flere gange.

Med titlen “You are right here right now”, der ligeledes er navnet på et lysværk af den kendte danske kunstner Jeppe Hein, handler udstillingen om nærvær og fravær – i tid og i rum. Det er en særlig fortolkning af den kunsthistoriske kategori stedspecificitet, der ikke, som det normalt er tilfældet, forudsætter, at værkerne er skabt specifikt til udstillingen. Mikkel Carl kalder i stedet sin tilgang for stedsensitivitet, og metoden kendetegner hans egen kunstneriske praksis, samt den måde han normalt kuraterer på.

Udstillingen tager altså udgangspunkt i Rønnebæksholms særlige arkitektur og indretning, der byder på 7 stuer ’en suite’, kamin i porcelæn, adskillige brændeovne, høje paneler, stuk samt en statelig krystallysekrone. På den baggrund har Mikkel Carl udvalgt de værker, der skal med på udstillingen, primært ud fra hvor og hvordan, de konkret skal installeres. Det samme gælder de nye installatoriske værker, Mikkel Carl selv har skabt.

Læs mere her

Jens Haanings værk ”Kabul Time” (Gold Edition), 2017