I Sverige blev alle medier, kulturinstitutioner, fagforbund mærket dybt af metoo. Vil det samme ske i Danmark nu? Se streamingen den 28. september kl 20 på Næstved Biblioteks Lille Scene.

Der startes kl. 19.30 med at en bibliotekar anbefaler skøn- og fag-litteratur, som beskæftiger sig med metoo. Særligt romaner med metoo og krænkelsestema kan udvide perspektivet, da der er brug for flere synsvinkler i denne komplicererede debat.

Vi står midt i en genopblusset metoo-debat, særligt pga. Sofie Lindes afsløring på TV2 af en seksuel krænkelse i en arbejdsrelation. Bliver det nu endelige lige så stort i Danmark, som det gjorde i Sverige?

Den svenske stjernejournalist, Matilda Gustavsson, har med sin journalistik og sin bog KLUBBEN, været til at ændre det svenske samfund.

Vær med på live-streamingen – og stil direkte spørgsmål ind til scenen i Dronningesalen i Den Sorte Diamant. Metoo-debatten er i fuld gang, og på dit lokale bibliotek taler vi om bøgerne og live-streamer samtalen mellem en af de nordiske pionerer inden for metoo, journalisten Matilda Gustavsson i samtale med Lise Bach Hansen.

Er du mere interesseret i emnerne meetoo og seksuelle overgreb, kan vi gøre opmærksom på at du kort tid efter, fredag d. 2. oktober kl. 19 kan opleve forfatteren Liv Nimand Duvå i et forfatterforedrag om romanen Rosenreglen. Den handler om en ung kvindelig kunstners hjemsøgelse af ubehagelige, seksuelle oplevelser, som hun havde med en ældre mand som helt ung teenager.

Tid og sted: 
Mandag den 28. september kl. 19.30
Næstved Bibliotek

Pris og tilmelding: 
Gratis, tilmelding på www.naesbib.dk

 

Pressefoto