Hvor meget fylder sådan et fjernvarmeanlæg? Hvor graver i rørene ned i min have?

Spørgsmålene var mange fra de 192 deltagere ved informationsmødet om at få fjernvarme for første gang i Åderup-kvarteret og en del af Sydbyen.

Med god corona-afstand var der fyldt helt op i salen i Ny Ridehus i Grønnegade tirsdag aften.

– Det er fantastisk at opleve, hvor stor interesse der er for at høre om fjernvarme – også i tider, hvor corona måske holder nogle hjemme. Vi sørgede selvfølgelig for godt med håndsprit, afstand mellem siddepladserne og udleverede mundbind til alle, fortæller Jens Andersen, der er direktør i Næstved Fjernvarme.

Deltagerne fik ved mødet et indblik i, hvad fjernvarme er, hvordan tidsplanen ser ud ,og hvad det koster at blive tilsluttet fjernvarme. Næstved Fjernvarmes plan er at lægge fjernvarmerør i Åderup-kvarteret og en del af Sydbyen fra næste år, hvis 50 procent af området tilmelder sig senest 30. november.

Interessen er stor og hjælpes på vej af muligheden for at blive tilsluttet gratis og dermed spare 26.550 kr.

– Vi fik en del tilmeldinger allerede ved mødet, og der er flere på vej, hørte jeg fra mange af deltagerne, oplyser Jens Andersen, der er klar med endnu et informationsmøde for områdets beboere torsdag den 10. september kl. 19 i Ny Ridehus.

Størrelsen på fjernvarmeanlægget er i øvrigt 80 cm. i højden, 53 cm. i bredden og 39 cm. i dybden, altså en smule mindre end et naturgasfyr. Og varmerørene graves ned efter aftale med fjernvarmekunden, fik mødedeltagerne oplyst på mødet.

Direktør Jens Andersen (med siden til) præsenterede på scenen i Ny Ridehus en række af Næstved Fjernvarmes medarbejdere. Fra venstre er det servicemontør Jakob Søndergaard, servicemontør Erik Olsen, administrationschef Hanne Hansen, energirådgiver Thomas Hansen, kundekonsulent Mikki Madsen, anlægschef Gert Jensen, energimontør Lars Ole Reesenholt og kundechef Arne Ulstrup. Pressefoto.