Næstved Early Music Festival (NEMF) siger tusind tak til dem af jer der kom til Camerata Øresunds Outdoor Operagalla. Det var deres første koncert efter Corona-lockdown og det blev en stor fest!

Nu kommer de igen…

BACHS JOHANNES-PASSION
Fredag d. 28. august kl. 17.00 i Herlufsholm Kirke

med

Camerata Øresunds Vokalensemble

prædikant sp Henning Marcher
“Bach to the Future”
Optakt ved Peter Spissky kl. 16.00

Der er endnu få ledige billetter!
Køb billet til koncerten her

Det var til vesperen langfredag 7. april 1724, at den 38-årige Johann Sebastian Bach skabte sin mægtige musikalske udlægning af Johannesevangeliets passionsberetning.

I Bachs passionsmusik er ordet i centrum. Virkemidlerne er afmålte, og værket er smukt symmetrisk opbygget: Alt går op i en højere enhed. Men det er også direkte, intens og dramatisk musik. Hos Bach bliver Johannes-evangeliet ikke blot fortalt, som man så det hos tidligere komponister, det bliver fortolket og udlagt i musikken.

Bachs Johannes-passion adskiller sig fra mange andre passioner ved sin længde. Den varer op imod to timer, men det er ikke et sekund for langt og man går sjældent upåvirket ud fra den gribende musikalske oplevelse.

CAMERATA ØRESUND blev stiftet i 2010 af Concerto Copenhagens koncertmester, Peter Spissky, og har siden udviklet sig til at blive et af regionens mest fremtrædende barokensembler som jævnligt optræder både i Øresundsregionen og i udlandet.

Ensemblets projekter spænder over et vidt spektrum: Sjældne musikalske opdagelser såsom en genopdaget Vivaldi koncert eller Christians Ræh’s violinkoncerter fra 1600 tallet. Eksperimenter med innovative koncertformer (som f.eks. at iscenesætte komponist-portrætter), store værker med kor og solister uden dirigent samt tema-koncerter for børn med udklædte musikere. Hvad formen end er, giver Camerata Øresund også en sjælden eftertragtet platform for regionens unge talentfulde musikere og sangere, som er i starten af deres karrierer.

For Camerata Øresund er dans, entusiasme og interaktion med publikum essentielle elementer for ensemblets fortolkninger og formidling af musikken. Med sin dynamiske og levende spillestil puster Camerata Øresund nyt liv i det barokke repertoire og er på den måde med til at udfordre gængse normer inden for klassisk musik og forhåbentligt flytte barrierer mellem musikere og publikum.

NEMF har gennem årene samarbejdet med Camerata Øresund om at præsentere både små og store barokværker, hvoraf flere er blevet transmitteret af DR-P2.

Udover sommerens udendørs operagalla, passioner og oratorier til påske planlægger de også at lave et årligt indendørs street-dance-projekt fra efteråret 2021 i samarbejde med Steen Kørner Studio og Ungdomsskolen.