Onsdag d. 26. august kan du blive klogere på hele historien om Holmegaard glasværk, når Holmegaard Værk inviterer til kombineret foredrag og bogsignering med redaktøren bag bogen ’Historien om Holmegaard’, Lene Steinbeck.

Kom med på en 200 år lang eventyrlig rejse tilbage i tiden, og få hele historien om Holmegaard glasværk, når det nuværende museum, Holmegaard Værk, inviterer foredragsholder og redaktør på bogen ’Historien om Holmegaard’, Lene Steinbeck, forbi til et kombineret foredrag og bogsignering.

Undervejs vil du blandt andet få hele historien om det traditionsrige glasværk på kanten af Holmegaard Mose. Fra de første år, hvor man smuglede glasmagere ind fra Sydeuropa til dengang kunstglasset blev en del af produktionen og meget mere. Du vil også kunne høre om en række af de designere, der har præget Holmegaard, og om deres samarbejde med de dygtige glasmagere omkring den varme tankovn.

”Historien om Holmegaard glasværk er hjørnestenen i det, der i dag er Holmegaard Værk. Derfor er vi også utrolig glade for at kunne invitere indenfor i det tidligere glasværks nyhvervede status som museum til en tour de force i Holmegaard-historien”, forklarer Event Manger på Holmegaard Værk, Kristoffer Rosner Jensen.

En historie der er meget mere end glas
Historien om Holmegaard glasværk er dog meget mere end en historie om glas. Det er en fortælling om Danmarkshistorien, og om vores fælles kulturarv, forklarer Event Manger, Kristoffer Rosner Jensen, yderligere:

”Hvert et lille glas siger noget om den tid, vi levede i på netop det tidspunkt, og om hvordan hverdagen og livet så ud dengang. Netop derfor er historien om Holmegaard meget mere end bare en fortælling om glas og produktioner – det er en fortælling om danskernes liv gennem tiden ”.

Efter foredraget vil det være muligt at købe et signeret eksemplar af bogen ’Historien om Holmegaard’ til en fordelagtig pris, ligesom at det også vil være muligt at få signeret sin allerede købte bog.

Praktisk info
Sted: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard (foredragssal, 1. sal)
Dato og tid: 26. august, 19.00 – 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)
Alm. Billetpris: 145 kr.
Museumsforening, Næstved: 131 kr.
Årskortholder: 125 kr.
Bemærk: Årskort / museumsforeningskort skal kunne fremvises ved ankomst.
Billetter kan købes på www.museerne.dk/events.

Pressefoto