Mandag den 31. august kl. 10.00-12.30 starter bookwalk-læsekluben op igen. Her tales om bøger, mens man går langs med Susåen og ind i Herlufsholm Skoven. En god kombination af litteratur, natur og sundhed.

Man læser en bog til hver gang. Når man mødes, gives en kort introduktion til bogen samt stikord til samtale, når man efterfølgende skal gå rundt og nyde den smukke natur. Man standser på udvalgte steder og samler op på snakken. Det handler om at dele gode læseoplevelser og nyde naturen på en og samme tid. Der sluttes af på Næstved Bibliotek med en kop te eller kaffe.

Medicin for sjælen
” Vi taler lidt om, hvor godt det er for os at læse og ikke mindst at komme ud i naturen og nyde den sammen med andre”, fortæller Vibeke Sølling, som tog hul på konceptet med bookwalk i 2017. Sammen med en kollega, står hun også bag et helt ny tiltag af pilotprojektet Hold Hjernen Frisk med ture for mandlige seniorer i naturen.

Læsning som terapi er ikke nyt. Allerede i oldtiden betragtede man bøger som ”medicin for sjælen”. Og i dag viser hjerneforskning, at der sker målbare ændringer i hjernestrukturen, når man læser litteratur.

Temaet dette efterår er klima og miljø, baseret på FNs Verdensmål.

De tre bøger, som danner udgangspunktet for de tre ture er: Charlotte Weitze: Den afskyelige, Nina Bolt: Oversvømmelsen og Kasper Colling Nielsen: Det europæiske forår. Den første bog kan hentes i Infoskranken på Næstved Bibliotek fra den 10. august.

Tid og sted:
Mandage: den 31. august, den 28. september og den 26. oktober. Alle dage fra kl. 10.00-ca. 12.30. Man mødes ved broen, som går over Susåen i Rådmandshaven i Næstved. Det er gratis.

Tilmelding på www.naesbib.dk. Du kan tilmelde dig alle tre gange eller fra gang til gang. Der er et begrænset antal pladser.

Pressefoto