Grønnegades Kaserne Kulturcenter og Egnsteatret insisterer på at en sommer uden teater i Næstved, slet ikke er en sommer. Under navnet Short Cut viser de derfor fire gratis forestillinger henover lørdagene i august, som erstatning for den store, men aflyste, festival, Street Cut.

-Nu har vi været hjemme længe nok – nu tørster vi efter at spille. Det er også det indtryk vi får fra publikum, når vi møder dem rundt omkring i Næstved. De spørger til gadeteatret og er virkelig kede af at høre at Street Cut er aflyst.

Sådan fortæller Niels-Peter Kløft, der er en af lederne af Næstved Internationale Egnsteater, Dansk Rakkerpak & Faster Cool. Han er med til i samarbejde med Grønnegades Kaserne Kulturcenter at fastholde Næstved som Sydsjællands kulturelle hovedstad. Det gør de blandt meget andet ved at arrangere den årlige gadeteaterfestival Street Cut.

I år har corona-virus samt rejse- og forsamlingsbegrænsninger sat en stopper for festivalen. Men arrangørerne har taget en smutvej; Short Cut giver 4 teaterlørdage i august. 2 indendørs og 2 udenfor.

Programmet byder på de danske kronjuveler fra programmet for den aflyste Street Cut Festival. Det tæller både kropslig performance om samtidens skønhedsdyrkelse, eftertænksom slap stick tilsat Old Spice, hæsblæsende og fornem koncert med to gartnere, og så ikke mindst Dansk Rakkerpaks helt nye forestilling; Tam Vild!

Kontrakt med publikum
Tam Vild er Dansk Rakkerpak & Faster Cools nyeste gadeteaterforestilling, som de netop har lagt sidste hånd på. Forestillingen byder på nonverbal fortælling i et universelt teatersprog. Klassiske Rakkerpak-dyder, for det hele er i vanlig stil stærkt krydret med galskab og humor.

Niels-Peter glæder sig til at vise Næstved Tam Vild, og til at møde publikum igen;

-Vi er afhængige af publikum. Altså både fordi vi ikke kan få nok af at være sammen med publikum, men også fordi gadeteater slet ikke kan eksistere uden.

Adspurgt hvordan gadeteater skulle være mere afhængig af publikum end det klassiske teater, griner Niels-Peter med sin let genkendelig latter og svarer, -man kan ikke lukke døren bag publikum til gadeteater.

-Det er ligesom en kontrakt vi laver med publikum: ”Vi lover at gøre alt i verden for at underholde dig, mens det varer. For vi ved at du bare kan smutte når som helst.” -Det forpligter ligesom, slutter Niels-Peter med sit skæve smil på læben.

Det er gratis at se Short Cut-forestillingerne, og det kræver ingen tilmelding på forhånd. Arrangørerne beder om forståelse for at publikum vil blive anvist pladser, så der er god og forsvarlig afstand mellem publikum.

Program:

Tam Vild
Dansk Rakkerpak & Faster Cool
lørdag den 1. august
En sand junglekomedie om at finde sin indre urkraft! En nonverbal gadeteaterforestilling, der leger med det teatralske udtryk, bakket op af en massiv lydside, slapsticks og poesi… og den klassiske replik ”Me Tarzan, You Jane!
Aldersgruppe: For voksne og børn fra 6 år

Vanity Of Modern Panic V.O.M.P.
Gunilla Lind Danseteater
lørdag den 8. august
Slankere, smukkere, strammere, stærkere – og allerhelst nu, nu, nu, NU!!!
Gør dig klar til en silikonepumpet danseforestilling om jagten på den perfekte krop; en proportionsforvrænget komedie, om længslen efter bryster, lår og balder, der ville få Kim Kardashian til at blegne af misundelse.
Aldersgruppe: Fra 12 år og op

Oh Solo Mig
Teatret Kriskat
lørdag den 15. august
Hvad sker der når en højtidelig, musiker skal til at starte en koncert foran sit publikum og to ikke alt for smarte gartnere gør deres entre på grønsværen? Svaret er: Et ufrivilligt, anarkistisk og hæsblæsende klimashow hvor modsætninger mødes og ny musik opstår. Teater KrisKats ambition med forestillingen er at minde om, at man ikke behøver at være dygtig for at være glad.
Aldersgruppe: 5-100 år

Memories
Teatret Kriskat
lørdag den 22. august
Jack fylder 90 år, og vi er alle inviteret til fest sammen med hans kæmpestore familie, eller dem der er tilbage. Med hjælp fra sit fotoalbum tager han os igennem sit liv. Til de store begivenheder, de små vanskeligheder og de afgørende øjeblikke. Se Jack stykke brikkerne sammen i sit liv og bliv forelsket i et menneske, der bor i os alle. Et næsten nonverbalt, fysisk show, fuld af musik, intimitet, interaktion, latter, menneskelighed og en håndfuld Old Spice.
Aldersgruppe: 11-99 år

 

Pressefoto