Der er masser af skøn natur hele vejen rundt om Næstved, og kører man bare lidt udenfor byen, får man hurtigt små sjove oplevelser med. Det var hvad vores fotografer, Jesper Thode Larsen og Anne Beth Witte, gjorde. De var på tur igennem de små snoede landeveje og pludselig spottede de noget eventyrsagtigt – i hvert fald nok til at stoppe bilen og gribe kameraet.

Her stod to Højlandskvæg , som bare stod der med deres store brune pjuskede pels, bølgede horn og smukke, brune øjne. Så blev man kastet tilbage til barndommens eventyr om Tyren Ferdinand og får en ny begyndelse til eventyret om ‘Sally og Nora’. Det er nemlig hvad disse to skønheder hedder – og så er de også søstre. For intet mindre end 18 år siden blev disse damer givet som en fødselsdagsgave til en ung herre på 30 år af hans kæreste. Siden har damerne fulgt med familien og har haft det skønneste liv på de grønne græsmarker.

Skotsk Højlandskvæg er en meget gammel skotsk kødkvægsrace. I århundreder har store flokke græsset i barske omgivelser i det skotske højland og på de skotske øer. Højlandskvæg er berømt for deres lange flotte horn og langhårede pels. Takket være et hårlag med gode egenskaber til isolering mod kulde og regn er kvæget naturligt tilpasset til at gå ude hele året rundt. De voksne tyre vejer mellem 600 og 1000 kg og måler mellem 125 og 140 cm., mens køerne vejer mellem 400 og 600 kg og måler mellem 115 og 130 cm.

Hvis du har taget et fint billede i Næstved eller omegn, er du velkommen til at dele det med os på redaktion@dit-naestved.dk