Flere søger mod velfærdsuddannelserne, oplyser ABSALON i en pressemeddelelse.

Udover læreruddannelsen, så er der også stigning i antal studerende til både sygeplejerske-, pædagog- og socialrådgiver-uddannelsen. Sygeplejerskeuddannelsen oplever en stigning på 10 procent, hvor pædagoguddannelsen og socialrådgiveruddannelsen stiger med tre procent:

”Vi kunne se det allerede på antallet af ansøgere til vores velfærdsuddannelser, at vi ville opleve en stigning i år. Men det er en vigtig stigning på disse uddannelser, som i de senere år har kæmpet med lidt nedgang. Når vi så samtidig ved, at der er brug for dem i samfundet, så er det virkelig positivt at nedgangen er vendt til fremgang”, siger Camilla Wang.

Sygeplejerskeuddannelsen oplever også en fremgang på stort set samtlige uddannelsessteder. Størst i Roskilde, hvor der er optaget 29 procent flere end sidste år:

”Det er endnu et område, hvor efterspørgslen er særlig stor i vores samfund. I år optager vi flere sygeplejersker end nogensinde før. Hele 660 nye sygeplejerskestuderende, hvilket er 10 procent flere end sidste år. Men vi har stadig ledige pladser, blandt andet i Næstved, så vi er ikke helt i mål endnu”, siger Camilla Wang.

Se ledige pladser her

For ansøgere, der ikke kom ind på deres første prioritet , er der dog stadig ledige pladser at søge hos Absalon. Det gælder på læreruddannelsen, uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi samt uddannelsen til administrationsbachelor.

Ansøgningsfrist er den 12. august, på nær lærer kvote 2, der har frist den 6. august.
I den anledning holder Absalons campusser i henholdsvis Næstved (administrationsbachelor) Roskilde, Vordingborg og Kalundborg Åbent hus mandag den 3. august kl. 17-19, hvor interesserede kan komme forbi og høre nærmere om uddannelserne.

Foto: ABW