Johnas Lassen på 20 år har netop afsluttet den allersidste eksamen på HTX uddannelsen i Næstved. Efter en intens periode i corona-tiden med eksamensprojekter kunne han endelig fejre den store dag, oplyser EUC i en pressemeddelelse.

Raketvidenskab og biler
Sidste fag var et projekt i idéhistorie, hvor Johnas, der læser retningen computer science, selv havde valgt at skrive om kunstig intelligens i sundhedssektoren.

“Grundidéen omhandler, hvordan computere kan automatisere ting mennesker ikke kan, og lave beregninger hurtigere end mennesket kan – og det blev sat ind i en historisk sammenhæng,” forklarer han.

Efter en veloverstået opgave skal Johnas Lassen nu direkte videre til Odense og læse til maskiningeniør på SDU. På uddannelsen skal han blandt andet lære om produktudvikling, konstruktion, automatisering og projektledelse. Og at konstruere og styre maskiner på en kreativ og systematisk måde.

“Drømmen er at arbejde med raketter og biler i fremtiden. Jeg er vokset op med en far, der arbejder med biler og har altid spillet meget computer, så elektronik ligger lige til højrebenet,” siger Johnas.

Gode fester og dygtige lærere
De allerbedste oplevelser for Johnas Lassen på HTX Næstved var det berigende sociale og faglige miljø, han mener, der er på stedet.

“HTX i Næstved er et lille sted, det er super trygt – alle kender alle. Lærerne på HTX Næstved er super dygtige, det er det bedste ved det hele. Det er hands-on learning, det er fedt. Så har vi også haft nogle gode fester og LAN-parties,” siger han.

Nye horisonter
Nu er Johnas klar til at vinke farvel til de gode oplevelser på HTX Næstved for at begynde et nyt kapitel i sit liv. Pr. 1. august skal han videre til Odense på SDU.

“Det bliver rigtigt spændende. Jeg glæder mig til det hele. Og jeg glæder mig RIGTIGT meget til at komme på universitetet, møde nye mennesker og studere mine yndlingsfag. Så det bliver ikke bedre!”

Foto: EUC Sjælland