Kulturministeriet og Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en række retningslinjer for den gradvise genåbning af landets biblioteker, hvor der tages hensyn til borgerne og personalets sikkerhed. Og på baggrund af disse åbner alle bibliotekerne i Næstved Kommune op mandag den 18. maj.

Udlån, aflevering og reservering af bøger m.m.
Nu kan du igen låne og aflevere materialer på biblioteket. Du kan selv komme op og finde bøger på bibliotekerne eller få hjælp af en kulturformidler. Der bliver desuden åbnet op for reservation af materialer – også fjernlån fra andre biblioteker. Reserverede materialer, der allerede nu står klar til afhentning, skal afhentes senest mandag den 25. maj.

I Næstved foregår aflevering af materialer som normalt – altså både indenfor i åbningstiden og udenfor i indkastet hele døgnet.

På lokalbibliotekerne kan du kun aflevere materialer indenfor i den betjente tid. Der er ingen gebyrer for aflevering af materialer med afleveringsfrist i perioden den 12. marts til den 7. juni.

Genåbningen af bibliotekernes ind- og udlån betyder også, at lånerne igen har mulighed for at reservere fysiske materialer på appen Biblioteket og på bibliotekets hjemmeside: www.naesbib.dk.

Bibliotekernes åbningstider er stort set de samme
Når bibliotekerne genåbner, fastholder vi for det meste de gamle åbningstider.
Næstved Bibliotek har åbent mandag-torsdag kl. 10-17, fredag kl. 10-15, lørdag og søndag er der lukket.
Lokalbibliotekerne i Glumsø, Fensmark og Fuglebjerg holder åbent som sædvanligt.

Korskilde Bibliotek har åbent mandag, onsdag og fredag kl. 9-13. Her vil der ikke være mulighed for betjening. Der er alene åbent for lån og aflevering af materialer. Torsdag kl. 13-17 er der mulighed for at få bibliotekarisk hjælp. Lørdag og søndag er der lukket på lokalbibliotekerne. Indtil videre er der ikke selvbetjent bibliotek på nogen af kommunens biblioteker.

Begrænset ophold på bibliotekerne
På lokalbibliotekerne må man kun opholde sig på biblioteket for at aflevere og låne biblioteksmaterialer. Her kan der max være 10 borgere ad gangen. På Næstved Bibliotek er der ikke begrænsning på antal borgere. Dog må man højst opholde sig i biblioteksrummet i 20 minutter. Og det er ikke tilladt at tage ”længerevarende eller siddende ophold”.

Det kan man ikke på biblioteket efter genåbningen
Der er foreløbig ingen arrangementer på biblioteket, men der sker fortsat spændende ting på bibliotekets hjemmeside og Facebookside.

Det er ikke muligt at læse aviser eller tidsskrifter på bibliotekerne, da man ikke må opholde sig på biblioteket i længere tid.

Man kan ikke benytte bibliotekets PC, men man kan fortsat ringe til Borgerservice og få særlig tilladelse til at komme og bruge en PC.

Borgerservice er desværre fortsat lukket ned. Har du akut brug for at komme i kontakt med Borgerservice, kan du ringe til 5588 5588.

Sikkerheden på biblioteket
Det er vigtigt, at alle borgere på biblioteket sørger for at holde afstand til hinanden og til medarbejderne. Kulturformidlerne vil være til stede i rummet, men vil cirkulere rundt i synlige t-shirts så borgerne kan finde dem. Der er mulighed for at spritte hænder af flere steder i rummet. Toiletterne på biblioteket kan ikke benyttes.
En stor del af bibliotek og borgerservices medarbejdere arbejder stadig hjemme. På bibliotekerne glæder personalet sig til at gense lånerne mandag den 18. maj.

Pressefoto