Sted: Parkeringspladsen ved Herlufsholm kirkgård
Tid: Mandag d. 1. juni kl. 11

Mandag d. 18. maj åbnede alle kirker og trossamfund efter to måneders nedlukning. Den medfølgende vejledning, som alle blev bekendt med mandag morgen, gjorde det pludselig klar for en gruppe af folkekirker og frikirker i Næstved, at den 10 år gamle og hævnvundne tradition med friluftsgudstjeneste 2. pinsedag på plænerne ved Herlufsholm stod i fare for aflysning.

Der måtte med andre ord tænkes rigtigt hurtig!

Tirsdag fløj ansøgninger afsted til Sydsjællands og Lolland-Falsters politi og Biskop over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller om tilladelse til at afholde Næstveds første DRIVE- IN gudstjeneste.

Sognepræst Henning Marcher, Herlufsholm Kirke, udtaler: ”Næstved økumeniske præstegruppe, som har stået bag arrangementet i mange år, er ikke sådan at slå ud! Vi satte os sammen tirsdag, og så gik det stærkt. Vi er jo vant til at arrangere udendørsgudstjenester. Omgivelserne er bare anderledes denne gang. Vi har knap 14 dage til at få det hele på plads med tilladelser mm, men jeg er fortrøstningsfuld, for vi kommer til at overholde alle sikkerhedsforanstaltningerne”.

Det bliver Næstveds første Drive-in gudstjeneste, men ikke den første på Sjælland. Der er blevet afholdt flere drive-in gudstjenester arrangeret af både folke- og frikirker i løbet af de 2 måneder med stor succes bl.a. i påsken i Jyllinge sogn ved Roskilde.

Der vil være adgang til p-pladsen 45 min. inden gudstjenestens afholdelse kl. 11, hvor man vil blive guidet hen til en plads. Der vil være plads til ca. 50 biler.

Der tages forbehold for de fornødne tilladelser.

Foto: ABW
Foto: ABW