Virksomhederne er hårdt ramt af Coronakrisen, men der er masser af hjælp at hente hos både kommuner og Erhvervshus Sjælland. Flere virksomheder end nogen sinde før benytter sig af det, men virksomhederne er fortsat velkomne, fortæller formand for Erhvervshus Sjælland, John Brædder.

Erhvervshus Sjælland arbejder normalt med et godt stykke over tusind virksomheder på et år. Men lige nu er inflowet af virksomheder, der har brug for sparring eksploderet på grund af Corona-krisen. Alligevel er Erhvervshuset klar til at tage flere.

– Telefonen ringede på et tidspunkt hvert fjerde minut hos nogle medarbejdere. Men det er også ok, for Erhvervshuset er til for virksomhedernes skyld og kan hjælpe gratis og uvildigt. Der kommer rigtig mange henvendelser lige nu, men forretningsudviklerne sidder klar, og kan hjælpe med viden, sparring og svar, fortæller John Brædder.

De mange henvendelser har betydet, at man i Erhvervshuset har nedsat et særligt task-force, som både kan vejlede om støttepakker, men også guide virksomheder i krise og hjælpe med sparring på finansiering og økonomi.

– Virksomhederne står i en svær situation. Erhvervshuset kan ikke løse Corona-krisen, men vi kan hjælpe på vej og give faglig sparring. Der er desuden direkte kontakt mellem Erhvervshuset og erhvervsstyrelsen, som håndterer mange af hjælpepakkerne, så tvivlsspørgsmål hurtigt kan blive afklaret, forklarer formanden for Erhvervshuset.

Generelt kommer Corona-krisen til at have store konsekvenser for Erhvervslivet, og derfor arbejder Erhvervshuset også tæt sammen med mange virksomheder om den strategiske retning på den anden side af krisen.

– Vi kommer til at stå i en ny verdenssituation, når samfundet igen kommer op at køre. Den økonomi som kørte på højtryk er blevet bremset. Det kræver justeringer hos virksomhederne. Hvor ordrebøgerne bugnede for få uger siden, så er de måske tomme i dag. Der har Erhvervshuset en række erfarne erhvervsfolk, som er klar med sparring og viden om, hvordan man håndterer. Og der er noget at hente for alle virksomheder, både store og små, fortæller John Brædder.

Men det ikke kun i Erhvervshuset, man sidder klar til at hjælpe virksomhederne, også i flere kommuner er erhvervsservice klar til at vejlede virksomhederne.

– Der er stablet et stort samarbejde på benene, hvor både lokale indsatser og det regionale Erhvervshus arbejder tæt sammen. Sammen står vi klar både i kommuner og Erhvervshus til at hjælpe virksomhederne på vej og bedst muligt igennem. Vi står i en svær situation, men vi har også et stærkt erhvervsliv, så vi tror også på, at vi kommer til at løfte os igen på den anden side, udtaler formanden for Erhvervshuset.

John Brædder. Pressefoto.