Turens formål er at se på den rige flora i skovbunden, bl.a. de store områder med hvid og gul anemone og den lille bestand af blå anemone, men også en række andre vilde plantearter. 

Danmarks Naturfredningsforening Næstved arrangerer, og det finder sted den 19. april 2020 kl. 13-16.

Turen går først ind i Borgnakke Skov, der domineres af en søjlehal af gamle bøgetræer, men med en meget blomsterrig skovbund før løvspring. Der er desuden en del gravhøje. Denne del er ca. 1,5 km og man forventer, at den tager en times tid, hvorefter man er tilbage ved udgangspunktet.

Hvis man har lyst til at fortsætte, går turen derefter ind i den sydlige del af Saltø Skov, som er en varieret blandingsskov med partier af både nåletræer og løvtræer samt en del lysninger. Der kan man se, at dette giver en mere varieret flora. Denne del er ca. 3 km.

Fokus vil især være på flora og insekter.

Turen vil foregå på skovvejene, så kondisko eller tilsvarende er fint som fodtøj.

For mere information klik her.

Foto: ABW
Del på sociale medier