Mange overvejer catering, når de skal holde et event af den ene eller anden art. Det kunne være et bryllup, en reception, en åbning, en konfirmation eller noget helt femte. Catering har den fordel, at du for lidt ekstra penge kan give dig selv fri fra opgaven med at stå i køkkenet. Mens mange måske elsker at lave mad, er det et andet game at lave mad til eksempelvis 100 eller 200 mennesker. Catering kommer traditionelt set som en løsning, hvor maden leveres i færdig tilstand enten varm eller kold i bakker.

Men for tiden er en form ved at vinde indpas. Nemlig madvognen. Lej Foodtruck, hvis du ønsker en alternativ og hip catering løsning. Det kan du gøre ved eksempelvis Hooked, som har fået stor succes med deres foodtruck i København og andre egne af landet. Her gør de gæster glade med lækre anretninger som fish & chips, som de let langer over disken. Hooked er blot en ud af mange gode muligheder for at leje en foodtruck til dit næste event.

Det er immervæk noget andet at stå udenfor og snakke, mens man nyder en snack eller et måltid fra en foodtruck. Foto: ABW

Mere uformelt og relativt billigt
Det er immervæk noget andet at stå udenfor og snakke, mens man nyder en snack eller et måltid fra en foodtruck. Der er noget uforpligtende og forfriskende over den måde at spise sammen på. Noget, som man ikke får, hvis man sidder i en streng bordopstilling over for hinanden. For flere af gæsterne – især hvis de er lidt anspændte – vil det være både et frirum og en kulinarisk oplevelse at gå ud til madvognen. Her man kan snakke, når man har lyst og bestille lækre retter side om side.

Desuden er retterne helt friske, når de bliver lavet for øjnene af en. Der er der en ekstra gourmet kvalitet i – også selvom retterne er forholdsvist simple. Prisen vil selvfølgelig afhænge af, hvilke retter gæsterne kan nyde, og hvor stort et udvalg der er. Men generelt kan man godt finde nogle foodtrucks i den billigere ende af skalaen. På den måde kan man både forkæle gæsterne og slappe af uden at skulle op og skalere budgettet helt vildt.

Mad er en vigtig del af ethvert godt event
Man vil måske blive overrasket over, hvor meget mad og snacks betyder for ens gæster. Mad er en herlig måde at socialisere, få nye sanseoplevelser og slappe af på. Jo bedre maden er til dit event, jo større en succes vil det blive. Derfor kan det godt betale sig at lægge lidt ekstra kærlighed og lidt ekstra finanser på madposten i eventbudgettet. Foodtrucks og catering generelt er en fremragende mulighed for at nå i mål med en velsmagende menu uden at skulle gå amok i køkkenet eller bede familie og venner om at hjælpe til.

Tit løber det ret meget op, hvis man skal ud og købe alverdens ingredienser selv og stå og bakse med komplicerede opskrifter for at imponere gæsterne. Det kan være overskudsagtigt at servere noget hjemmelavet, men prisen kan også blive for høj – både mentalt og økonomisk. Især hvis man skal lave mad til over 100 gæster – en opgave, der kan skræmme selv den største event-ildsjæl!