Næstved Teater præsenterer forestillingen “Det’ lunt i nat” med Operettekompagniet. Opføres søndag 1. marts kl. 16.00 i Ny Ridehus, Næstved.

Danmark er et Operetteland – med stort O ! Og efter tre store titler fra det wieneriske repertoire (Csárdásfyrstinden, Den Glade Enke & Flagermusen – i alt 64 opførelser over hele landet), kaster det eneste professionelle operetteensemble herhjemme sig nu over vor egen populære sangskat, som en hel generation er vokset op med.

I hvert et dansk hjem samledes man om radioen og nød her underholdningsmusikkens opblomstren og datidens store stemmer. Det var i en gylden epoke – og den dag i dag minder den os om, hvor vi kommer fra og hvad de romantiske toner stadig kan gøre ved os.

Operettekompagniet er budbringerne for en folkekær kulturarv, der er mere brug for nu om stunder end nogensinde – OG har været savnet…

De er der allesammen: Livets Glæder, Musens Sang, Alene Med En Yndig Pige, Alle Går Rundt Og Forelsker Sig, Lille Du, Du Gamle Måne, Stemningsmelodien, Glemmer Du … Her får man ikke kun national-operetten Farinelli fra Reesens hånd, men også hans Gadeprinsessen – man får de bedste hits blandt Kaj Normann Andersens i alt 900 melodier – Lumbyes Champagnegalop, som man aldrig har hørt den før, udsat for klavertrio og slagtøj – vi skal selvfølgelig også op på det store lærred og genopleve nogle af de skønne klip, det år efter år henrykkede os med – afløst af en afdeling med numre, vi TROEDE var danske…

Forestillingen har titlen DET’ LUNT I NAT – for det ER virkelig ”lissom luften er ladt” … Et indtagende scenisk rum – de smukkeste kostumer og rekvisitter – dansetrin en masse – musik, sang og lystig spil fra nogle af de fineste kunstnere, vi har herhjemme lige nu – en skuespillerinde tager sig af Dyveke – og en fortællerglad konferencier af de mange anekdoter, der er fulgt med historiens vingesus!

Operetten lever, traditionen fortsætter !

Ledige billetter på http://www.naestvedteater.dk eller tlf. 26251850.

Pressefoto