Torsdag den 5. marts kl. 19.30-21.00 er der inspirerende café-aften for voksne med fokus på børnelitteraturen til de 5-9 årige på Næstved Biblioteks Lille Scene.

Der er kaffe og croissanter, mens man taler om bøger til de 5-9 årige.

På Næstved Bibliotek har man igennem de senere år arbejdet målrettet med at inspirere børn og unge til at holde fast i læsningen igennem det Åben Skole tilbud til Næstved Kommunes folkeskoler. I undersøgelsen “Børns læsevaner 2017: Overblik og indblik” fremgår det, at børnene vidste, at de voksne omkring dem var vigtige inspirationskilder og igangsættere, når de skulle vælge gode bøger at læse.

Derfor vil man i løbet af det næste års tid invitere forældre, bedsteforældre og andre voksne omkring børnene til en række arrangementer med fokus på børnelitteraturen: Hvilke børnebøger har I selv haft gode oplevelser med? Hvordan ser børnelitteraturen ud i dag? Hvad er der kommet til netop dit barns aldersgruppe? Og hvor finder du bøgerne på biblioteket?

Læselyst, læseglæde og gode historier

Med arrangementerne ønsker man at være med til at bringe læselyst, læseglæde og det at være sammen om en god historie ud i alle hjem. Man vil gerne være med til at klæde de voksne på til at blive gode læse-ambassadører for børnene.

Denne aften er for voksne omkring de 5-9 årige børn – både forældre, bedsteforældre og andre interesserede.

Der vil være mulighed for at blive oprettet som låner på biblioteket efter oplægget. Så husk sundhedskort!

Der serveres kaffe og croissanter undervejs.

Arrangementet finder sted torsdag den 5. marts kl. 19.30-21.00 på Næstved Biblioteks Lille Scene. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig og kan foretages ved at klikke her.

Foto: Næstved Bibliotek og Borgerservice