Kig forbi genbrugsbyggemarkedet og find netop dét lille brædt, vindue, stykke værktøj, eller  større møbler du mangler. Man holder åbent seks ud af ugens syv dage, skriver AffaldPlus i en pressemeddelelse.

PlusByg er AffaldPlus genbrugsbyggemarked, hvor man sælger byggematerialer, værktøj, større møbler, hus- og haveartikler som et led i at sikre, at flere ressourcer genbruges.

Mere end et byggemarked
Det er ikke småting, du kan finde i PlusByg, genbrugsbyggemarkedet kan tilbyde lidt af hvert og ikke blot byggematerialer. Her er eksempler på varer, du kan finde, dog kan man ikke love, at man altid har nedenstående på lager, så kig i stedet forbi:

Større møbler: Sofaer, lænestole og sofaborde, spiseborde og -stole, reoler, kommoder, vitriner og kontormøbler
Værktøj: Maskiner, reb, søm, skruer, beslag, greb, låse, sikkerhedsudstyr
Byggematerialer: Fliser/klinker, isolering, tag og tagrender, træ, plader, vinduer, døre, gipsvarer, belægning m.m.
Have: Drivhuse, græsslåmaskiner, hegn, låger, legepladsudstyr, haveredskaber, cykler o.l.

“Levende” værksted
Som et led i at bevare så mange ressourcer som overhovedet muligt, har man i PlusByg etableret et lille værksted, hvor medarbejderne går og sætter alverdens ting og sager i stand, så det kan få nyt liv i PlusButikkerne eller PlusByg. Kig ind af vinduerne og få et indblik i det “levende” værksted.

Foto: ABW

Priser og betaling
Hvis du køber varer i PlusByg, kan du betale med kort og MobilePay. Ønsker du at betale kontant, er det muligt via PlusButikken i Næstved.  Priserne afspejler naturligvis, at der er tale om genbrugsmaterialer. En af de store fordele er, at du kan købe enkeltdele og små partier – i stedet for et bræt på 5 meter kan du eksempelvis nøjes med 1 meter.

Levering
Hvis du har brug for at få en vare leveret, tilbyder man to forskellige typer af levering:
Standardlevering (150 kr.): Varen bliver leveret, når vores lastbil kører i din retning. Chaufføren kontakter dig for at aftale det nøjagtige tidspunkt. Leveringen sker inden for 10 hverdage.
Ekspreslevering (400 kr.): Du vælger selv leveringsdato og et tidspunkt mellem kl. 8 og 18.
For begge typer af levering gælder det, at man leverer til kantsten. Det er desværre ikke muligt, at man hjælper med at bringe varen helt ind i f.eks. hus, skur eller lignende.

Det går indtjeningen til
Hvis PlusByg genererer overskud, indgår det i den daglige drift af AffaldPlus. De genbrugte genstandes værdi kommer dermed hele affaldsfællesskabet til gode og er med til at holde gebyret for besøg på genbrugspladserne nede. Herudover giver PlusByg arbejds- og praktikpladser, bevarer ressourcer og gavner dermed miljøet.

PlusByg for virksomheder – gratis aflevering
Som virksomhed i AffaldPlus kommuner kan I gratis aflevere materialer og udstyr til direkte genbrug i PlusByg. Dermed kan I spare gebyr for brug af genbrugspladserne. I kan aflevere materialer indenfor PlusBygs normale åbningstid eller indgå en aftale og på den måde få adgang til at aflevere materialer døgnet rundt. Læs mere om PlusByg for virksomheder.

Shop med PlusButikkerne online og spar 30%
Brug rabatkoden “2020” og spar 30% på ALLE varer i PlusButikkernes webshop! Tilbuddet gælder hele januar måned.

Du kan se hvad PlusButikken har at byde på lige her.