De kolde morgener får mange til at skrue op for varmen i bilen. Har du bare et lille stenslag i forruden, kan det hurtige temperaturskifte have store konsekvenser, og hos ekspert fra Næstved oplever man i vintermånederne en stigning i antallet af forrudeskader.

Pressefoto

De kolde morgener får mange til at skrue op for varmen i bilen. Har du bare et lille stenslag i forruden, kan det hurtige temperaturskifte have store konsekvenser, og hos ekspert fra Næstved oplever man i vintermånederne en stigning i antallet af forrudeskader.

Vinteren har hidtil vist sig fra sin milde side, men alligevel er det ofte en kold fornøjelse at sætte sig i bilen om morgenen. Men selvom det kan være fristende straks at sætte fuld blus på varmen, skal du tænke dig om en ekstra gang i vintermånederne. Det kan nemlig ende med at koste dig forruden.

Det fortæller Per Larsen, der er ansvarlig for Carglass i Næstved:

– Det er jo en virkelig træls start på morgenen, når man tænder for bilens varme, og det så resulterer i en ødelagt forrude. Bilen er nemlig blevet kold efter en lang nat, og når der så pludseligt kommer varme på forruden, er der risiko for, at selv et lille stenslag revner hen over hele ruden.

Vinteren giver flere forrudeskift
Ifølge tal fra Danmarks Statistik har mere end 29.000 familier i Næstved Kommune bil. Hos Carglass i Næstved oplever de hvert eneste år en stigning i antallet af forrudeudskift i de koldeste måneder, fordi mange bilister ikke får fikset stenslag i tide.

Ifølge Per Larsen kan alle stenslag op til størrelsen på en tokrone repareres, men er stenslaget større end det, skal hele ruden skiftes. Han råder derfor til, at man får repareret stenslaget med det samme, så det ikke udvikler sig i det kolde vejr – for på den måde kan man spare en del penge.

Har man et stenslag i ruden, som man endnu ikke har fået repareret, skal man ikke kun være påpasselig med varmen i bilen. Også det gamle tip om at hælde varmt vand på forruden for at fjerne is kan give problemer, fordi det også giver et hurtigt temperaturskifte, fortæller Per Larsen.

Del på sociale medier