Professionshøjskolen Absalon og Næstved Kommune indgår nu en aftale om køb af grund til en ny campus ved Munkebakken i Næstved. Efter planen vil den nye campus være klar til at blive taget i brug fra sommeren 2023.

”Med det nye campus kommer Absalon og vores studerende meget tættere på byen – og i gåafstand til stationen – og det har vi længe haft et stort ønske om,” siger Jens Stenbæk, bestyrelsesformand for Absalon.

Berit Hvalsøe, der er centerchef ved Center for Ernæring og Rehabilitering hos Absalon og campusansvarlig i Næstved glæder sig også over udsigten til den kommende beliggenhed.

”Det betyder blandt andet, at vi kan gøre studiemiljøet endnu bedre, end det allerede er, og samtidig vil den nye placering også være med til at skabe meget mere liv og tiltrække endnu flere studerende til byen,” siger hun.

De nye campus, der skal udvikles som led i en arkitektkonkurrence, skal være et aktiv for byen og integreres i området omkring Munkebakken og VUC.

Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved Kommune udtaler:

– Vi er utroligt glade for, at vi nu kommer endnu et skridt nærmere vores vision om at etablere et samlet campus for uddannelser i Næstved. Vi glæder os til, at Absalon begynder at bygge ved Munkebakken ved siden af VUC. Det vil tiltrække flere studerende, som vil skabe endnu mere liv i midtbyen – det understreger, at Næstved virkelig er en uddannelsesby.

I Næstved udbyder Absalon fem professionsbacheloruddannelser: Bioanalytiker, ergoterapeut, fysioterapeut, sygeplejerske og administrationsbachelor. Alle uddannelserne er på 3 ½ år.