Det var Seesafe ApS i Næstved, der blev kåret som Årets lokale læreplads 2019 på EUC Sjælland for kort tid siden. Virksomheden er et professionelt sikringsfirma med speciale i videoovervågning. Videoovervågningen bruges bl.a. til videopatruljering, nummerpladeregistrering, overvågning af pladser m.v.

Årets Læreplads er en kampagne, hvor elever kan indstille deres læreplads/virksomhed til at deltage i konkurrencen om at blive kåret til “Årets Læreplads” i Danmark.
Den lokale erhvervsskole modtager indstillingerne, og skolen kårer den lokale vinder. De lokale vindere går videre til den landsdækkende konkurrence, hvor den endelige vinder kåres i januar 2020 på Børsen i København.

Lærlingen der har indstillet Seesafe ApS er Tony Bjelogravic, 23 år, der går på elektrikeruddannelsen på EUC Sjælland og startede som arbejdsmand i Seesafe ApS, hvor han nu er i lære.

“Jeg var ordblind og ikke den bedste i folkeskolen. Min mester gav mig troen og håbet på, at jeg kunne blive til noget. Jeg har udviklet mig fra at være en dum teenager til at have lært ansvar og fået selvtillid, fortæller Tony og fortsætter: “Alle er gode til at hjælpe hinanden i firmaet. Det er en lille familie i stor udvikling. Jeg får lov til at komme ud på egne opgaver. Jeg får altid et ekstra skub. Og jeg ved nu, at man kan, hvad man vil,” slutter Tony Bjelogravic.

Ole Nørlund-Holm uddannelseschef for EUC Sjælland begrunder kåringen således:
“Det unikke ved Seesafe ApS er, at de har indgydet mod, givet ansvar og fået et menneske til at vokse ved at udvise tillid. Virksomheden tog imod Tony med åbne arme, og han har nu fundet den rette hylde. Han har både udviklet sig personligt men også fået et stærkt branchekendskab og tro på fremtiden,” siger han.

Direktør ved EUC Sjælland John Norman lykønsker Security Manager i Seesafe ApS Michael Frandsen, lærling ved Seesafe ApS Cecilie Madsen, 31 år elev på EUC Sjælland, lærling ved Seesafe ApS Tony Bjelogravic, 23 år og elev på EUC Sjælland og uddannelseschef Ole Nørvang-Holm. Pressefoto.

Startskuddet til Årets Læreplads blev affyret i 1999, da man indgik en aftale med reklamemanden Morten Jersild, som på det tidspunkt var højprofileret i sin branche, om at gennemføre en stor event for at synliggøre de tekniske uddannelser.

For at skabe opmærksomhed og medieinteresse arrangerede Morten Jersild, at flere helikoptere skulle lande på forskellige tekniske skoler samtidig, men på grund af dårligt vejr gik denne event delvis i vasken.

En anden event samme år var en stor konference i Landstingsalen på Christiansborg om erhvervsuddannelsernes udvikling. Det var umiddelbart før reform 2000. Samme år modtog de danske erhvervsuddannelser Bertelsmann-prisen (“den tyske Nobelpris”) som verdens bedste erhvervsuddannelser, kåret af internationale eksperter.

Fra starten besluttede man, at præmierne til de regionale og efterfølgende landsdækkende vindere skulle være et stykke kunst udført af en kunstner, som havde en faglært baggrund. Den første kunstner var Leif Sylvester Petersen.
Den nuværende statuette, som uddeles som præmie, er udført af Jane Marion Nielsen, der er kleinsmed.

Del på sociale medier