I uge 44 finder den årlige fejring af dansk musik sted. I den forbindelse afholdes der en række arrangementer på Næstved bibliotek.

Fællessang:
Alle sangglade mennesker inviteres til at mødes på biblioteket mandag-fredag i uge 44 for sammen at synge en håndfuld gode danske sange.

Fællessang – spil dansk

Det er for de fleste en stor oplevelse, menneskeligt og kulturelt, at stå i samlet flok og skabe fællesklang, og desuden giver det selvtillid og tro på egne evner.

Bibliotekets faste “fællessangere” har til alle dagene udvalgt sange, som præsenteres og akkompagneres

Kom og få en god oplevelse kl. 10.10 på Næstved Bibliotek.

Spil Dansk-bussen holder på Næstved Bibliotek:
Musikskolens forskellige børnekor kører traditionen tro rundt i Næstved kommune og giver koncerter i Spil Dansk-ugen. Også på Næstved Bibliotek, hvor den gør holdt tirsdag d. 29.10. kl. 13.

Det er gratis og der er ingen tilmelding.

Pladelytteklubben spiller dansk:

Tag et par af dine gamle plader med og fortæl, hvad de betyder for dig, inden du afspiller dem på bibliotekets pladespiller. Pladelytteklubben på Næstved Bibliotek har eksisteret i snart et par år, og vil gerne have nye deltagere denne aften, hvor medlemmerne i anledning af Spil Dansk Ugen spiller dansk musik for hinanden.

Emnerne for pladelytteklubben: “Find dine gamle plader frem” skifter fra mødegang til mødegang, og denne gang, tirsdag d. 29. oktober kl. 19, er emnet altså, som nævnt, dansk musik.

Du kan evt. i samarbejde med de bibliotekarer, der deltager, finde musikken, du gerne vil spille, i bibliotekets omfattende samling af LP’er og CD’er.

Har du lyst til blot at se hvad bibliotekets pladelytteklub går ud på, er du velkommen til bare at sidde og høre på, men du er altså også velkommen til selv at deltage.

Normalt plejer lytteklubben at være i ude i biblioteket i den selvbetjente tid, men pga. andre arrangementer rykker vi denne gang ind i Salen.

Vel mødt til en aften i hyggen og dansk musiks navn.

Tid og sted:
Tirsdag d. 29. oktober kl. 19-ca.21.30
Næstved Bibliotek

Pris og tilmelding:
20 kr. til kage og skriv gerne til Vibeke på visje@naestved.dk, hvis du er ny deltager eller bare nysgerrig på at se hvordan det foregår.

Shu-Bi-Dua koncertforedrag:

Musiker og foredragsholder Thomas Ulrik Larsen kommer forbi Næstved Bibliotek onsdag d. 30. oktober for at formidle Shu-Bi-Duas tekster.

Thomas Ulrik Larsen, der også underviser i musik, fortæller dels om det unikke ved sproget og lyrikken i teksterne hos hele Danmarks folkeeje: Shu-Bi-Dua, ligesom han selv spiller flere af sangene.

Shu-Bi-Dua har til dato solgt over seks millioner album og er, i endnu højere grad end rivalerne i Gasolin’, blevet en sproglig og musikalsk del af danskernes DNA. Det var i de første 10 år og på de første 10 LP’er, Shu-bi-dua etablerede sig som Danmarks første egentlige postmoderne band.

De kombinerede et hav af umage elementer og skabte et sprog, som var deres eget. Ingredienser som revy, 60’ernes crazykomik, tegneserier, grillbar-kultur og amerikansk rock blev blandet i et udtryk, der med tiden blev et helt sømløst tapet, som millioner af danskere har malet deres opvækst på. Thomas Ulrik Larsen spiller selv flere Shu-bi-dua-sange og dykker ned i humorens historie og begreber fra postmodernismen.

Forbered jer på en aften med mange gode grin.

Tid og sted:
Onsdag d. 30. oktober kl. 19-21
Næstved Bibliotek

Pris og tilmelding:

50 kr. Tilmelding på www.naesbib.dk

Kurts Quiz Klub – Spil Dansk Special:

I anledning af Spil Dansk Ugen blænder Kurt og Lars op for en særlig Spil Dansk udgave af Næstved Biblioteks populære musikquiz, torsdag d. 31. oktober kl. 19.

Selvfølgelig musikquizzer Næstved Bibliotek med Kurt Baagø i efteråret igen.

Der quizzes i musik fra de sidste 50 år til nu. Mød op og nyd et par timer med quizzer i hele tre halvlege, så der også er tid til at snakke med de øvrige quizdeltagere og nyde god kaffe eller øl i pauserne.

Igen i år prøver vi med to temaquizzer. I forbindelse med Spil Dansk Ugen i uge 44 hylder vi dansk musik gennem årene med en Spil Dansk Special, og i december fyrer vi selvfølgelig op under nissehuen med en julespecial.

Om Spil Dansk Special
Kurt Baagø og Lars Ovesen, det faste makkerpar bag “Kurts MusikQuiz”, laver denne aften en “Spil Dansk-speciel”, hvor alle spørgsmål relaterer sig til dansk musik og danske musikere.
Så saml et hold på 3-4 venner og vær med til en hyggelig aften i den danske musiks tegn!

Tid og sted:
Torsdag d. 31. oktober kl. 19 til ca. 21.30
Næstved Bibliotek

Pris og tilmelding:
Alle er velkomne også som tilskuer
Gratis, men tilmelding til Lars på larov@naestved.dk – helst 14 dage i forvejen