Nu kan børn og deres voksne følgesvende gå ombord i kunsten på en helt ny måde, når Kunsthal Rønnebæksholm og Billedskolen Storstrøm åbner et permanent Børneværksted med kreative aktiviteter i hovedhuset. 

Børneværkstedet åbner torsdag den 17. oktober 12.00-17.00 og vil altid være åben i Kunsthal Rønnebæksholms åbningstid. Her kan familier og børn lade sig inspirere af udstillingen og stedets fortællinger på en legende og lærerig måde i et afslappende og hyggeligt rum

Rønnebæksholms Børneværksted

I efterårsferien og frem til jul vil værkstedet byde på sjove aktiviteter, der er inspireret af den danske kunstner Trine Boesens udstilling Into Dimension. Trine har selv en legende tilgang til kunsten og det første man møder i udstillingen er en stor sølvportal. Længere inde i udstillingen kommer alle sanser i spil med både lyd, musik, mørke, lys, bløde tæpper og roterende søjleværker.

Værkstedet ligger lige ved siden af Cafeen og man er velkommen til at nyde en kop kaffe i værkstedet, imens der skabes og kreeres små kunstværker. Man kan også snuppe en pause i det bløde hjørne og hygge sig med en bog.

Aktiviteterne udvikles af Kunsthal Rønnebæksholms kunstformidler Maria Wolder og leder af Billedskolen Sigrid Abrahamsen. Aktiviteterne skifter indhold fra udstilling til udstilling. Børneværkstedet bliver fast inventar på Kunsthal Rønnebæksholm og vil være åbent i udstillingsperioderne fra torsdag-søndag kl. 12.00-17.00. Udvalgte weekender vil der være workshops med kunstværter og ellers er værkstedet åbent, og aktiviteterne tilrettelagt, så man selv kan gå på opdagelse i dem.

Børneværkstedet på Kunsthal Rønnebæksholm, som knytter sig til stedet og udstillingerne, vil give mere plads til at børnefamilierne kan bruge huset meget mere aktivt. Her kan de få plads til bruge deres fantasi og nysgerrighed på en legende og kreativ måde. I forbindelse med åbningen lancerer Caféen også en helt ny børnemenu.

Den nye leder af Kunsthal Rønnebæksholm Lotte Juul Petersen glæder sig over, at Børneværkstedet bliver sat i gang: “Det er fantastisk at vi kan åbne et sådant sted, så vi til hverdag kan få så mange børn og deres familier til at opleve og skabe kunst. Jeg vil gerne bidrage til, at Kunsthallen fortsat kan være et åbent sted for alle Næstvedborgere – store som små.”

Foto: ABW

I løbet af efterårsferien afholdes også en Græskar Dag Fredag 18. oktober, kl. 10.00-12.00, da det lige nu er det højsæson i Rønnebæksholms Herregårdshave. I år er der blevet dyrket så mange flotte græskar, så tag familien med og mød havens gartnere mens man kan besøge det nye Børneværksted og aflægge besøg i cafeen og udstillingen.

OBS: Medbring selv udstyr til udskæring. Arrangementet finder sted i Herregårdshaven. I tilfælde af dårligt vejr arrangeres aktiviteten indendørs. Prisen er 50 kr. per familie og tilmelding sker ved at sende en e-mail til info@roennebaeksholm.dk.
Se endvidere Rønnebæksholms hjemmeside for info om omvisninger og øvrige arrangementer www.roennebaeksholm.dk