Det er ikke længere kun julemanden, der har en postkasse. Ved Sjølundstårnet er der netop sat en flot, grøn postkasse op – og det er naturligvis Næssis postkasse. I efterårsferien kan børn aflevere en tegning i postkassen og deltage i lodtrækningen om Næssi t-shirts.

Børnekulturkonsulent Katrine Gjesing.

Hvor bor Næssi egentlig henne? Det spørgsmål har børnekulturkonsulent Katrine Gjesing ofte fået stillet. Og nu skal der ikke længere herske tvivl: Næssi bor i en hule under Sjølundstårnet.

Som noget helt nyt kan Næstveds børn komme forbi og aflevere deres tegninger til Næssi. Den rare, grønne drage har nemlig fået en postkasse, som står lige ved siden af Sjølundstårnet på toppen af Sjølundsbakken. Det er den tidligere produktionsskole Ålestokgården, der står bag udførelsen af den farvestrålende postkasse.

Tegnekonkurrence i efterårsferien
For at fejre, at Næssi har fået en postkasse, har Børnekulturhuset derfor udskrevet en tegnekonkurrence, som løber i hele efterårsferien.

I musikvideoen til sangen Hvor Næssi bor – som findes i Næssis app – kan børnene se Næssi gå rundt ved Sjølundsbakken, vinke fra toppen af Sjølundstårnet og bære alle de flotte tegninger fra Næstveds børn ned i sin hule. Er børnene ikke så heldige at få et glimt af Næssi, når de kommer forbi for at aflevere deres tegninger i hans postkasse, er det fordi han ligger og sover i sin hule eller er ude og lege med Ulla Abdullas Cocobongoband.

– Næssi er symbolet på en glædesfyldt barndom i Næstved, og at han nu har fået sin helt egen postkasse, er med til at bringe børnene lidt tættere på deres store idol – også selv om de ikke kommer til at se ham. Men jeg kan garantere for, at Næssi glæder sig til at åbne sin postkasse og hænge alle de flotte tegninger op i sin hule under Sjølundstårnet, fortæller børnekulturkonsulent i Næstved Kommune, Katrine Gjesing.

Næssis postkasse tager imod tegninger i efterårsferien.

Så spids farveblyanterne og lad ungerne tegne en flot tegning til Næssi. Kom tegningen i Næssis postkasse inden søndag den 20. oktober kl. 17.00. Husk at skrive barnets navn, alder, adresse og telefonnummer bag på tegningen.

Der trækkes lod om fem Næssi t-shirts i løbet af uge 43. Vinderne får direkte besked og vindertegningerne offentliggøres på Næssis og Mærk Næstveds facebooksider. De heldige vindere kan afhente deres præmie i billetsalget på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Børnekulturhuset vil fremover udskrive flere tegnekonkurrencer, hvor tegningerne skal afleveres i Næssis postkasse. F.eks. i forbindelse med ferier eller under børnekulturfestivalen.

Find vej
Næssis postkasse findes på toppen af Sjølundsbakken i naturskønne omgivelser. Parkering er mulig ca. 50 meter op ad Frejasvej. Ønskes Sjølundsbakken besteget fra den modsatte side, kan der parkeres på Bag Bakkerne.