Næstved Kommune går all in på dansk musik under Spil Dansk Ugen i uge 44. Musikken kommer til at brede sig ud over store dele af kommunen med koncerter, workshops, foredrag og meget andet hos spillesteder, uddannelsessteder og virksomheder.

Musiklivet er højt prioriteret i Næstved. Det står klar og tydeligt når man ser på det væld af ekstraordinære aktiviteter, der løber af stablen i løbet af Spil Dansk Ugen. For eksempel på Grønnegades Kaserne Kulturcenter hvor store danskere musikere som MC Hansen og Michael Carøe kommer og giver koncerter.

MC Hansen er en prisvindende singer-songwriter med fremragende fortælleevner. Efter en lang engelsksproget musikkarriere, folder han sig på sit nyeste album for første gang ud på dansk, med fortællinger fra hjemegnen i Jungshoved. Han spiller i Ny Ridehus den 31. oktober.

Michael Carøe kommer til Næstved i Spil Dansk-ugen med sit nye koncept GasOrleans, hvor han krydrer alle de store Gasolin’ hits med lyden og stemningen fra New Orleans. Han spiller sammen med sit funky band i Gl. Ridehus den 2. november.

Kulturcenteret er generelt set med til at give Spil Dansk et boost i Næstved ved at have investeret i premium-pakken fra Spil Dansk. Med i pakken følger en række forskellige musikalske oplevelser, som skal være med til at styrke det lokale musikliv. Unge, lokale bands får muligheden for at blive anmeldt af professionelle musikanmeldere og et musikalsk Næstved-talent får muligheden for sparring med en professionel komponist.

Onsdag den 30. oktober spiller den danske komponist og musiker Bo Bech for medarbejderne på Ardagh Glas. Han er en af landets førende inden for new folk og alternative country, og har en god evne til at formidle hans musik verbalt.

Kirkekoncert, skattejagt og meget mere
Hele kommunen kommer i spil når Spil Dansk-aktiviteterne folder sig ud i uge 44. I Vejlø Kirkes sognegård inviteres der den 31. oktober til fællessangsaften med sange fra “Lysets Utålmodighed” og Højskolesangbogen. Samme dag er der i Fodby Kirke ligeledes fællessang samt musikalsk underholdning fra kirkens organister.

Peter Vesth og Kristian Rusbjerg.

I Kulturladen i Fuglebjerg bydes der også indenfor til fællessang, samt efterfølgende oplæg om udvalgte sange fra journalist og forfatter Georg Metz. Glumsø Biograf og Kulturhus byder den 31. oktober på musikalske lækkerier når dansktop-stjernen Peter Vesth giver koncert sammen med Kristian Rusbjerg.

Kulturhuset Sydpolen gæstes torsdag den 31. oktober af Tove Hyldgaard der tager hendes pianist med så der kan underholdes med operette, musical og sange af Kai Normann Andersen.

Musikken kommer på skoleskemaet på Fladsåskolen afd. Korskilde, hvor Dansk Komponist Forening tager skoleelever med på en legende lydskattejagt gennem det 20. århundredes lydhistorie. Gennem appen SOUNDMAP.DK lærer eleverne om at skabe lyde og opdage og optage lyde omkring på skolen.

Tove Hyldgaard

Et bibliotek fuld af liv og lyd
Traditionen tro kører Musikskolens Spil Dansk-bus rundt i byen og spiller små koncerter fra Musikskolens forskellige børnekor. Bussen kører den 29. oktober og slutter turen med en offentlig koncert på Næstved Bibliotek kl. 13.

Næstved Bibliotek kommer i det hele taget til at være proppet med Spil Dansk-aktiviteter i løbet af uge 44. Hver formiddag kommer der til at være fællessang, gratis og uden tilmelding. Bibliotekets pladelytteklub “Pladevennerne” inviterer den 29. oktober til en aften, hvor alle er velkomne til at tage deres gamle, danske plader med, så man sammen kan lytte til og tale om musikken.

Kurts Quizklub holder den 31. oktober Spil Dansk-special på Næstved Bibliotek, hvor der quizzes om dansk musik fra 50 år siden og frem til i dag.

Find alle Spil Dansk-begivenhederne på www.spildansk.dk.

Del på sociale medier