Efter en vandskade i daginstitutionen Kornblomsten i Næstved er der blevet konstateret skimmelsvamp. Derfor bliver alle vuggestue- og børnehavegrupper nu genhuset.

Alle børn og medarbejdere i daginstitutionen Kornblomsten på Ejlersvej i Næstved bliver genhuset, efter at der er konstateret skimmelsvamp over det normale flere steder under institutionens gulvkonstruktion. Der er ligeledes foretaget prøver for skimmelsvampesporer i støvet på et par vandrette overflader. Og her er der også fundet en mindre koncentration af skimmelsvamp over det normale.

Næstved Kommune ønsker at sikre, at børn og medarbejdere opholder sig i sunde lokaler, og derfor bliver Kornblomstens to vuggestuegrupper genhuset fra mandag den 7. oktober 2019 i nyrenoverede lokaler på Kildemarksvej 65. Kornblomstens to børnehavegrupper bliver genhuset fra tirsdag den 8. oktober 2019 i lokalerne i den tidligere byggelegeplads Kilden, som ligger ved siden af Kornblomsten.

Indtil genhusningen af børn og medarbejdere er gennemført, vil alle aktiviteter så vidt muligt ske udendørs eller i lokaler, der ikke er ramt af skimmelsvamp, og samtidig vil der blive sikret ekstra rengøring i Kornblomsten. Herefter vil der ske en større renovering af Kornblomstens lokaler, før børn og medarbejdere igen kan flytte tilbage.

– Jeg vil gerne understrege, at der er tale om små koncentrationer af skimmelsvamp, men vi tager ingen chancer, når det gælder vores børn og medarbejdere – derfor tager vi naturligvis situationen alvorligt. Jeg er rigtig glad for samarbejdet med Ellebækskolen, dagplejen og kommunens tale- og hørekonsulenter, som hjælper os i en periode, så børnene kan blive genhuset i nærområdet. Og jeg er meget taknemmelig for mine medarbejdere, der smøger ærmerne ekstra langt op i disse dage, lyder det fra Elise Dittmann, som er områdeleder for dagtilbudsområde Øst.

Tidsplanen for renoveringen af daginstitutionen Kornblomsten er endnu ukendt, og alle forældre er orienteret via Forældreintra.