529 elever fra 6. og 7. klasse i Næstved har lagt al deres energi og kreativitet i at gøre Næstved til et bedre sted at være, når de den 6. og 7. november skal levere deres bud på løsninger på årets udfordring og forsøge at overbevise de lokale dommere om, at netop deres løsning skal kvalificere sig til en landsfinaleplads i den landsdækkende opfinderkonkurrence Edison.

Team X fra Holmegaardskolen vandt lokalfinalen i Næstved sidste år og tog en flot 5. plads ved landsfinalen i Fredericia med deres skorstensturbine. De lokale dommere roste gruppen for at have gjort meget ud af at kontakte lokale virksomheder, miljøministeren og DTU samt for at have udarbejdet en flot model, hvor de viste stor forståelse for teknikken bag.

“Værdifulde fællesskaber” er årets overordnede tema for Edison, som er en landsdækkende opfinderkonkurrence for 6. og 7. klasser i grundskolen.

Onsdag og torsdag den 6. og 7. november afvikler Center for Dagtilbud og Skole i Næstved Kommune lokalfinalen, hvor i alt 12 hold kan sikre sig en plads i den landsdækkende finale i Edison, som bliver afholdt ved Danish Entrepreneurship Award i Fredericia under Global Entrepreneurship Week torsdag i uge 47.

Den grundlæggende idé med Edison er, at lærere og elever i 6.-7. klasse skal følge et forløb, hvor viden, idégenerering og teamsamarbejde, skal føre til udvikling fra en idé til et produkt. Over hele landet har Edison-eleverne arbejdet med den samme problemstilling, som i år er “Værdifulde fællesskaber”, og nu er det blevet tid til at vise resultaterne frem.

Over to dage skal eleverne præsentere deres løsninger i form af en præsentation, prototype eller andet, der beskriver deres produkt. 45 lokale virksomhedsledere, fagfolk og repræsentanter fra uddannelsessektoren har sagt ja til at virke som dommere ved lokalfinalen.

– Både dommerne og jeg er spændte på at se og høre alle elevernes idéer og koncepter. Årets tema er nærværende og tæt på, og der er rig mulighed for, at eleverne straks kan gøre en positiv forskel her i Næstved nu. Det gør det hele endnu mere spændende fordi vi ved, at det betyder noget for elevernes handlekraft, hvis de faktisk erfarer på egen krop, at de kan gøre en forskel. Jeg glæder mig til at se flotte prototyper og gennemarbejdede præsentationer, som leveres til modtageren med stort engagement. I Edison-projektet træner eleverne at se muligheder og udvikle nye og bedre måder at løse opgaver eller udfordringer på i tæt samspil med deres omverden. Det er kompetencer, der er brug for i fremtiden, lyder det fra Anne Bach Nielsen, som er pædagogisk konsulent i Næstved Kommune.

Lokalfinalen finder sted på ZBC i Næstved 6. og 7.  november 2018 kl. 9.30 – 13.30, og alle er velkomne.

Fakta:
I alt 529 elever fra skolernes 6. og 7. klasser deltager i Edison lokalfinalen fra følgende skoler:
– Fladsåskolen
– Kobberbakkeskolen
– Susåskolen
– Ellebækskolen

Del på sociale medier