140 studerende på Professionshøjskolen Absalon har indstillet deres undervisere til den nye undervisningspris, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har lanceret. Tre undervisere er nu valgt til at gå videre til det nationale prisudvalg.

I de mange indstillinger på tværs af Absalons uddannelser går nogle kvaliteter igen: De studerende beskriver undervisere, som er fagligt stærke, engagerede og nytænkende, som gør det komplekse brugbart og meningsfyldt. De hylder de undervisere, som inddrager dem som studerende, og som har høje forventninger til dem, men samtidigt skaber trygge relationer til de studerende og hjælper til at styrke læringsfællesskabet de studerende imellem.

I alt 54 undervisere fra Absalon er blevet indstillet, og heraf har Absalons prisudvalg fundet frem til tre kandidater, som går videre til den nationale udvælgelsesproces.

De tre kandidater er Gundula Stefanie Bergstrøm, lektor på sygeplejerskeuddannelsen i Næstved, Janne Tillge, lektor på socialrådgiveruddannelsen i Nykøbing F. samt Simon Renault, lektor på læreruddannelsen i Vordingborg.

Alle tre undervisere få mange rosende ord med på vejen. Om Gundula Stefanie Bergstrøm skriver hendes studerende i Næstved: ”Gundula er en ener, hun får alle til at føle sig specielle. Den empati hun udviser kan ikke måle sig med andre; hendes undervisning er altid spændende og underholdende, hun får alle med i klassen, det er en fantastisk egenskab.”

I Nykøbing F. er de studerende ikke i tvil om Janne Tillges engagement:
”Man kan virkelig se, hun brænder for sit fag, og ønsker at sende nogle gode, kompetente socialrådgivere ud i verden, som aldrig glemmer, hvad hun har lært dem, både for vores skyld, men bestemt også for borgernes.”

På læreruddannelsen i Vordingborg ser de studerende  Simon Renault som intet mindre end en eksemplarisk underviser:
”Simon fortjener undervisningsprisen, fordi vi altid glæder os til hans undervisning – selv fredag eftermiddag. Simon er nysgerrig på verden og sine medmennesker og har en evne til at få en til at føle sig set og forstået, og han giver sig altid god tid til at vejlede og dele ud af sin enorme viden. Han er en inspiration til, hvordan vi selv ønsker at undervise.”

Der uddeles i alt syv priser til undervisere på de videregående uddannelser i Danmark, heraf to til undervisere fra professionshøjskolerne. Priserne er på hver 500.000 kr., hvoraf 200.000 kr. er en personlig pris, mens 300.000 kr. skal bruges til udviklingsaktiviteter, der understøtter et godt undervisningsmiljø. Priserne tildeles undervisere, som på ekstraordinær vis bidrager til god undervisning og et stærkt undervisningsmiljø.

De tre kandidater, som Absalons prisudvalg har peget på, indgår nu i en samlet pulje af indstillede kandidater fra alle professionshøjskoler, som det nationale prisudvalg skal finde to vindere iblandt. Prismodtagerne udpeges i november 2019, og får besked, når prisen formelt gives i december 2019. Priserne uddeles ved ceremoni af uddannelses- og forskningsministeren i marts 2020.

Absalons prisudvalg:

  • Camilla Wang, rektor
  • Lone Bjørklund, vicedirektør Holbæk Sygehus
  • Kathrine Ersted Sørensen, centerchef Børn & Læring, Guldborgsund Kommune
  • Turid Eikeland, centerchef Socialt Arbejde og Forvaltning
  • Tina Hjortshøj Hansen, uddannelsesleder Pædagoguddannelsen
  • Ane Kruse, uddannelsesleder Ergoterapeutuddannelsen
  • Jonatan Kolding Karnøe, repræsentant fra Absalons lektorkvalificeringsforløb PAL, Center for Skole og Læring
  • Tulle Wissing, formand for Studenterrådet og studerende på Læreruddannelsen
  • Mikkel Nørmark Jæger, næstformand for Studenterrådet og studerende på Diplomingeniøruddannelsen

Læs mere om priserne hos Uddannelses- og Forskningsministeriet