Der skal være bedre vilkår for de kreative fag i folkeskolerne. Derfor har Børne- og Skoleudvalget bevilget 6,6 mio. kr. til renovering af faglokaler på skolerne i Næstved Kommune i 2020.

Foto: ABW

Fra skoleåret 2019/20 er lovgivningen ændret, så eleverne i 7. og 8. klasse skal have et praktisk/musisk valgfag, som afsluttes med prøve. Derfor vil der i de kommende år blive et ekstra pres på faglokalerne på kommunens skoler.

Nogle lokaler bliver opgraderet med større møbler eksempelvis arbejdsbænke i sløjd, mens andre lokaler renoveres, så der bliver akustik – nogle steder vil det også være nødvendigt at etablere nye lokaler.

Børne- og Skoleudvalget har fået mulighed for at prioritere et restbeløb fra de midler, som blev tildelt kommunen i forbindelse med implementering af Folkeskolereformen.

Formanden for Børne- og Skoleudvalget Lars Hoppe Søe udtaler: “Jeg er rigtig glad for, at vi kan give et løft til de praktiske fag. I udvalget er vi helt enige om at afsætte et ekstra anlægsbudget på kr. 6,6 mio. kr, så vi allerede næste skoleår kan åbne dørene til bedre faglokaler.”